Ουκρανία: Ποιος είναι ο σύμβουλος του Reuters που σκοτώθηκε στο Κραματόρσκ

Metrosport Team26 Αυγούστου 2024

Τον τραγικό θάνατο του 38χρονου συμβούλου του, Ράιαν Έβανς, επιβεβαίωσε το Reuters, σημειώνοντας ότι προσπαθεί να συγκεντρώσει πληροφορίες για το μοιραίο χτύπα στην περιοχή Κραματόρσκ.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο 38χρονος, που σκοτώθηκε, ήταν σύμβουλος του Μέσου για ζητήματα ασφαλείας, αλλά και μέλος της εξαμελούς ομάδας στην Κραματόρσκ που κάλυπτε τις εξελίξεις στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο. 

Μάλιστα, το ξενοδοχείο όπου διέμενε η ομάδα του Reuters χτυπήθηκε από πύραυλο, ενώ άλλα δυο μέλη της ομάδας, αμφότεροι δημοσιογράφοι, τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, όπου το νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. 

Ο Έβανς, ο οποίος ήταν πρώην στρατιωτικός, συνεργαζόταν με το Reuters από το 2022, παρέχοντας συμβουλές στους δημοσιογράφους του για την ασφάλεια, στην Ουκρανία, στο Ισραήλ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και αλλού.

«Προσπαθούμε επειγόντως να συγκεντρώσουμε περισσότερες πληροφορίες για το πλήγμα, σε συνεργασία με τις αρχές της Κραματόρσκ, κι υποστηρίζουμε τους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους.

Εκφράζουμε τα πιο βαθιά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και στους αγαπημένους του Ράιαν και τους σκεφτόμαστε. Είχε βοηθήσει πολύ δημοσιογράφους μας να καλύψουν γεγονότα σε όλο τον κόσμο και θα μας λείψει τρομερά», σημείωσε το πρακτορείο.

«Χτυπήθηκε από Ισκαντέρ της Ρωσίας»

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σημείωσε ότι το ξενοδοχείο χτυπήθηκε «απολύτως εσκεμμένα» από Ισκαντέρ της Ρωσίας. 

«Απλό ξενοδοχείο καταστράφηκε από ρωσικό Ισκαντέρ», είπε χθες, και ήταν «απολύτως εσκεμμένο πλήγμα, προμελετημένο (...) Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και στους φίλους» του θύματος, πρόσθεσε, καλώντας όλο τον κόσμο «να μη σταματήσει να ασκεί πίεση στο κράτος-τρομοκράτη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός πρόεδρος. 

Μέχρι στιγμής, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δεν απάντησε όταν του ζήτησε σχόλιο το Reuters, ενώ το πρακτορείο σημείωσε πως δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει με ανεξάρτητο τρόπο αν το ξενοδοχείο χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο, ούτε αν πράγματι στόχος ήταν το συγκεκριμένο κτίριο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.