Ουγγαρία - Ελβετία: Τρίποντο από το... 45' για τους Ελβετούς

Χάρης Εμμανουηλίδης15 Ιουνίου 2024

Με νίκη (1-3) ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Euro 2024 η Ελβετία απέναντι στην Ουγγαρία χάρη στα γκολ των Ντουά και Αέμπισερ στο πρώτο ημίχρονο και του Εμπολό στο 93΄, ενώ οι τυπικά γηπεδούχοι στο «Cologne Stadium» το οποίο ήταν γεμάτο από 43.000 φίλους των δύο χωρών , βρήκαν το γκολ αντίδρασης στο 66΄με τον Βάργκα, αλλά δεν ήταν αρκετό.

Με ένα πρώτο 45λεπτο το οποίο της άνηκε δικαιωματικά, η Ελβετία έβαλε τις βάσεις για το πρώτο της τρίποντο στο Euro 2024, ξεκινώντας με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στον θεσμό και έχοντας ως μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ντουά και Αέμπισερ.

Το σκορ της αναμέτρησης άνοιξε στο 12ο λεπτό με εξαιρετικό πλασέ μέσα από την περιοχή η έκπληξη της ενδεκάδας του Μουράτ Γιακίν, Κουάντουο Ντουά, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε στον μέγιστο βαθμό την εξαιρετική πάσα του Αέμπισερ και πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2024, με την τεχνολογία του Var να χρειάζεται ωστόσο για να μετρήσει το τέρμα.

Διαβάστε ακόμα: Νεαρότερος αρχηγός στην ιστορία των EURO ο Σομποζλάι

Οι Ούγγροι ήταν αυτοί που προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να ισορροπήσουν σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου, έχοντας δύο στατικές φάσεις με τον Ζομποζλάι οι οποίες δεν στάθηκαν ικανές για να δημιουργήσουν ανησυχία στον Ζόμερ, ενώ πριν τη συμπλήρωση των 45΄ βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο καθώς δέχθηκαν και δεύτερο γκολ.

Ειδικότερα, ο άνθρωπος που δημιούργησε το πρώτο γκολ, Αέμπισερ, έγινε εκτελεστής στο δεύτερο , καθώς με μία πραγματική οβίδα από τα 15 μέτρα δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γουλάτσι ο οποίος είδε τη μπάλα να καταλήγει για δεύτερη φορά στα δίχτυα του.

Η Ουγγαρία βρήκε αντίδραση, αλλά η Ελβετία πήρε το τρίποντο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγή για την τυπικά γηπεδούχο, Ουγγαρία, η οποία πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μπέντεγκουζ Μπόλα ο οποίος πέρασε στη θέση του Άνταμ Λανγκ , ωστόσο τα σημάδια βελτίωσης δεν φάνηκαν άμεσα για το σύνολο του Μάρκο Ρόσι, με τους Ελβετούς να έχουν την πρώτη ευκαιρία και στο δεύτερο μέρος με τον Ντουά στο 48΄ και τον Γουλάτσι να αποκρούει και να απομακρύνει τη μπάλα, ενώ το ίδιο έκανε ο γκολκίπερ των Ούγγρων στην προσπάθεια του Βάργκας στο 54΄.

Η Ουγγαρία έδειξε τα σημάδια βελτίωσης της από το 55ο λεπτό και μετά όταν αρχικά κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο με δύο εκτελέσεις στατικών φάσεων από τον Σόμποζλαϊ , ωστόσο η πρώτη της κλασσική ευκαιρία ήρθε στο 63΄ όταν ο Σάλαι σέντραρε από τα αριστερά , βρήκε τον Βάργκα στο δεύτερο δοκάρι , με την κεφαλιά του να περνάει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Ζόμερ.

Ο Ελβετός γκολκίπερ δεν στάθηκε το ίδιο τυχερός και λίγο αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 66όταν ο Βάργκα απέφυγε εξαιρετικά το μαρκάρισμα του Έμισερ και μείωσε το σκορ για τη χώρα του, βάζοντας έτσι ξανά στο παιχνίδι διεκδίκησης κάτι καλύτερου από την ήττα στην πρεμιέρα της στη διοργάνωση.

Η Ελβετία ψάχνοντας αντίδραση, πέρασε εντός αγωνιστικού χώρου τον Εμπολό στη θέση του Ρουμπέν Βάργκας, με τον προπονητή των Ελβετών, Μουράτ Γιακίν , να θέλει να φρεσκάρει την ομάδα του και να μην χάσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο του «Cologne Stadium».

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τους Ελβετούς αρχικά να σπαταλούν μία μοναδική ευκαιρία για το 1-3, όταν ο Εμπολό βγήκε στην αντεπίθεση, ''έσπασε'' τη μπάλα ιδανικά στον Ρίντερ , ο οποίος ωστόσο δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα προ κενής εστίας, ωστόσο 3 λεπτά αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 93' ο Εμπολό αποφάσισε να τελειώσει μόνος του τη φάση κάνοντας το τελικό 1-3 ''κρεμώντας'' τον Γουλάτσι.

Ουγγαρία (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάτσι, Λανγκ (46’ Μπόλα), Φιόλα, Α. Σαλάι (79’ Νταρντάι), Ορμπάν, Νάγκι, Ζομποζλάι, Κέρκεζ (79’ Άνταμ), Σέφερ, Βάργκα, Σαλάι.

Ελβετία (Μουράτ Γιακίν) : Ζόμερ, Βίντμερ (68’ Στεργίου), Ακάνζι, Φρόιλερ, Τζάκα, Ροντρίγκες, Βάργκας (74’ Εμπολό), Ντουά (68’ Αμντουνί), Εντόι, Άμπισερ, Σαρ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.