Όθωνας Παπαδόπουλος για Λύτρα: «Είναι σαν ειδικός που βάζει αυτογκόλ»

Metrosport Team19 Ιουνίου 2024

Ο ποινικολόγος Όθωνας Παπαδόπουλος τοποθετήθηκε για την υπόθεση ξυλοδαρμού της συζύγου του Απόστολου Λύτρα από τον συνάδελφό του.

Όπως δήλωσε στον «αέρα» του Metropolis 95,5 FM «δεν είμαστε έτσι οι δικηγόροι» και απόρησε πως ένας γνώστης του αντικειμένου βάζει τον εαυτό του σε τόσο δύσκολη θέση, ενώ σχολίασε και την τοποθέτηση του Αλέξη Κούγια…

Για την υπόθεση ξυλοδαρμού της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον σύζυγό της, Απόστολο Λύτρα, τοποθετήθηκε ο ποινικολόγος, Όθωνας Παπαδόπουλος, μιλώντας στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα».

Στις τοποθετήσεις του εξέφρασε την απορία του πως ως γνώστης του αντικειμένου, ο συνάδελφός του έβαλε τον εαυτό του σε τόσο δύσκολη θέση:

«Αυτά δεν είναι πράγματα της κανονικής ροής των γεγονότων. Δε γίνονται αυτά τα πράγματα γιατί εκτίθεται και ο επιστημονικός μας κλάδος» σχολίασε αρχικά και ανέλυσε:

«Στην περίπτωση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη με μια μικρή δόση υπερβολής. Για την πράξη της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, που προϋποθέτει μόνιμη βλάβη στο θύμα που ευτυχώς δόξα τω Θεώ η κοπέλα αυτή δεν έχει υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη. Της έγινε βίαιη σωματική επίθεση. Είναι επικίνδυνη σωματική βλάβη. Το ότι πήγε ως κακούργημα και όχι ως πλημμέλημα, είχε αποτέλεσμα να παραπεμφθεί ο κατηγορούμενος στον ανακριτή. Αρχικά κρίνεται αν προφυλακιστεί και στη συνέχεια έρχεται η ώρα να δικαστεί η υπόθεση.

Αν πήγαινε για πλημμέλημα τότε θα είχαμε ίσως μια πιο σύντομη διαδικασία η οποία θα οδηγήσει στην οριστική κρίση για την υπόθεση και ίσως να ήταν με έμμεσο τρόπο πιο αυστηρή για τον κατηγορούμενο».

Παράλληλα ο Όθωνας Παπαδόπουλος εξήγησε:

«Υπάρχει νόμος που προβλέπει πως οι δικηγόροι δεν υπάγονται στην αυτόφωρη διαδικασία, αλλά στην κανονική διαδικασία. Ο νομοθέτης παίρνει ως δεδομένο ότι ένας δικηγόρος ως άριστος γνώστης του νόμου είναι πιο σπάνιο να υποπέσει σε παράπτωμα που γνωρίζει τη βαρύτητά του».

Ο ίδιος εξέφρασε την απορία του για τον συνάδελφό του υπογραμμίζοντας:

«Δεν είμαστε έτσι οι δικηγόροι! Δεν μπορώ βέβαια να είμαι στο σπίτι του καθενός. Πως είναι δυνατόν ένας γνωστής του αντικειμένου να έχει βάλει τον εαυτό του σε τόσο δύσκολη θέση με ανάκληση προσωρινών όρων; Είναι σα να βλέπεις έναν ειδικό σ’ ένα αντικείμενο να βάζει αυτογκόλ μιας και είμαστε σε αθλητικό ραδιόφωνο. Ίσως στην πορεία να είναι πιο αυστηρή η αντιμετώπιση του συγκεκριμένου περιστατικού επειδή το πρόσωπο έχει επωνυμία».

Σχολιάζοντας την παρέμβαση του Αρείου Πάγου στην υπόθεση, ο Όθωνας Παπαδόπουλος σχολίασε:

«Έχετε δει ποτέ τον διαιτητή να σχολιάζει τις αποφάσεις του με τους φιλάθλους; Το ότι βγαίνει ο Άρειος Πάγος και επικρίνει μια απόφαση δικαστικών λειτουργών, είναι κάτι παράδοξο».

Όσο για τη δήλωση του Αλέξη Κούγια, τόνισε: «Η κόντρα μας είναι μόνιμη… Δεν έχω κανένα λόγο να ασχοληθώ μαζί του. Αν και όταν κληθώ να κρίνω ποιος είναι άνδρας ο τελευταίος άνθρωπος που θα πήγαινα να συμβουλευτώ θα ήταν ο συγκεκριμένος και αυτή είναι η απάντησή μου».

Κλείνοντας ο Όθωνας Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στη δυσπιστία των πολιτών στην Ελληνική Δικαιοσύνη: «Επειδή η Δικαιοσύνη είναι σχετική έννοια ο καθένας έχει τη δική του Δικαιοσύνη. Οι κώδικες και οι νόμοι που μας δίνουν να εφαρμόσουμε είναι ένας. Ο καθένας κρίνει μια υπόθεση με τα δικά του μέτρα και σταθμά, όμως αυτό που μένει στο τέλος, είναι να εφαρμοστεί αυτό που υπάρχει στο νόμο. Η Δικαιοσύνη δυστυχώς κινείται αργά, μέχρι που φτάνουμε τον κόσμο να λέει που να τρέχω στα δικαστήρια θα ταλαιπωρηθώ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.