Όταν βαρούν τα ντέλια….

Γιώργος Ζαΐρης25 Σεπτεμβρίου 2023

Το πρώτο του διπλό στο Πρωτάθλημα για τον Δικέφαλο με υπογραφή Κωνσταντέλια. Δεν είναι μόνο τα δυο γκολ που σημείωσε ο νεαρός ποδοσφαιριστής. Η συνολική εμφάνιση του ίσως είναι από τις καλύτερες με την πρώτη ομάδα. Το μεγάλο κέρδος για τον Γιάννη δεν ήταν τα δυο γκολ. Ηταν πως έμεινε όρθιος παρά το σκληρό ως αντιαθλητικό παιχνίδι των αντιπάλων του. 

Μέσα από αυτά τα ματς ο Ντέλιας γίνεται «άνδρας» αφήνοντας πίσω του το «παιδί». Γιατί απέναντι σε αρκετές ομάδες ο Κωνσταντέλιας θα τρώει… ξύλο και θα πρέπει να αντέχει. Αλλά θα πρέπει να προστατεύεται από τους διαιτητές. Ο Φωτιάς στο VAR έπρεπε να στείλει τον Ευαγγέλου στην οθόνη για να δει αν έπρεπε να αλλάξει το χρώμα της κάρτας που έβγαλε στον Εραμούσπε. Γιατί δικαιολογούσε απόλυτα αυτό το αντιαθλητικό μαρκάρισμα την αποβολή.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό πως οι τρεις ασίστ ήρθαν από τους φορ. Μπορεί να στεναχωρεί αρκετούς… άμπαλους ο Μπράντον Τόμας αλλά πιστώνεται δυο ασίστ. Στην πρώτη φάση ήταν διορατικός βλέποντας πώς ο Κλέιμαν θα έδιωχνε τη μπάλα έξω από την περιοχή του, έκανε την κόντρα ενώ και στο δεύτερο γκολ μοίρασε εξαιρετικά τη μπάλα στον Κωνσταντέλια που πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ. Σημαντική και η ασίστ του Σαμάτα που έδωσε την ευκαιρία στον Ζίβκοβιτς να πετύχει ένα πολύ ωραίο γκολ.

Φυσικά υπάρχουν και «θέματα». Η άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν «αεράμυνα» και μόνο όταν μπήκε ο Κουλιεράκης έστω και ως δεξί στόπερ σταμάτησε να πανικοβάλλεται μέσα στην περιοχή του. Δεν μπορεί να παίρνουν ανενόχλητοι κεφαλιές οι στόπερ του ΠΑΣ. Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε ένα πανομοιότυπο γκολ με αυτό από την Ελσίνκι. Αλλά με διαφορετικούς παίκτες στην άμυνα του για να μην ψάχνουμε εξιλαστήρια θύματα και απαξιώσουμε ποδοσφαιριστές.

Στο χώρο του κέντρου ο Μεϊτέ αποχώρησε με ενοχλήσεις και θα είναι πρόβλημα αν χρειαστεί να απουσιάσει. Όχι γιατί χθες έθελξε με την παρουσία του αλλά γιατί μέσα από τα παιχνίδια θα βρει ρυθμό. Σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη απέναντι σε μια καλή και οργανωμένη ομάδα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.