«Όταν τολμούν οι αετοί οι πάντες κάνουν τουμπεκί»

Δημήτρης Μπούζας29 Απριλίου 2024

Η «αετομαχία» έληξε με τον Δικέφαλο του βορρά να «ξεπουπουλιάζει» – στην κυριολεξία – τον αντίστοιχο του νότου. Η χθεσινή νίκη των γηπεδούχων, χαρακτηρίζεται και είναι μια από τις πιο σπουδαίες και σημαντικές της σεζόν. Σημαντική και κομβική για το «υπόλοιπο» των πλέι οφ, τα οποία απέκτησαν ιδιαίτερα έντονο χρώμα με την «χειροβομβίδα» που απασφάλισαν, ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του. Ανοιχτός ο δρόμος… για το όνειρο. Αυτό και μόνο τα λέει όλα.

Ο ΠΑΟΚ που ξεκίνησε με ένα γκολ του χαρισματικού «πιτσιρικά», αιφνιδιάστηκε και έχασε την ψυχολογία του και την αγωνιστική του ισορροπία, από την ψυχρή και σύντομη ισοφάριση, η οποία έμοιαζε με μια παγωμένη κολώνα στην ραχοκοκαλιά του. Ο αιφνιδιασμός κράτησε για κάποιο διάστημα, στο οποίο και οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες. Και ήρθε το β΄ ημίχρονο για να αναστρέψει την εικόνα της άνεσης των φιλοξενούμενων και της πίεσης και του άγχους των παικτών του Λουτσέσκου. Ο ΠΑΟΚ της επανάληψης έδειξε από τα πρώτα λεπτά τι θα ακολουθούσε. Οι παίκτες του με αποφασιστικότητα, δυναμισμό και πάθος, επιβεβαίωναν διαρκώς και πιεστικά τις διαθέσεις τους.

Στρίμωξαν τον αντίπαλο τους, που οπισθοχώρησε πανικόβλητος. Οι γηπεδούχοι επιβεβαίωναν ότι είχαν βρει όλα εκείνα που είχαν χάσει στα τελευταία παιχνίδια τους. Με κυριότερο το πάθος τους, που έμοιαζε να είναι ασίγαστο. Οι θριαμβευτές δεν λύγισαν ούτε όταν η κακή τους μοίρα τους φόρτωσε ένα δεύτερο γκολ, ίσως στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα. Γκολ που προήλθε από ένα ανύπαρκτο φάουλ, που χρέωσε ο ρέφερι στον Κουλιεράκη. Αντίθετα αντέδρασαν και έστειλαν «αδιάβαστους» τους αλαζόνες αντιπάλους τους που πανηγύριζαν μετά το δεύτερο γκολ και πριν από το φινάλε, τη σίγουρη κατάκτηση του τίτλου. Φαίνεται πως δεν τους έχουν πει ότι δεν είναι μεγάλη η απόσταση από τον παράδεισο στην κόλαση. Το σοκ της συγκλονιστικής ανατροπής τους πελάγωσε. Τους έκανε να χάσουν την ψυχραιμία τους. Μη μου πείτε ότι έγινε κάτι που δεν είδε κανείς και εξόργισε - σχεδόν εξαγρίωσε – τον κατά τα άλλα πολύ κύριο Αλμέιδα. Ίσως όμως η έκρηξη του συμπαθέστατου Αργεντίνου, να οφείλεται σε κρίση ενοχής γιατί κακά τα ψέματα, όταν έχεις στα χέρια σου ένα παιχνίδι και έχεις ένα αποτέλεσμα χρυσό, δεν το διαφυλάττεις σωστά.

Μεγάλη βραδιά λοιπόν για τον ΠΑΟΚ. Όλη η ομάδα λειτούργησε άψογα, ιδιαίτερα στο β΄ ημίχρονο. Εξαιρετικός ο Κοτάρσκι. Το δίδυμο Κετζιόρα - Κουλιεράκη και πάλι σε υψηλά επίπεδα. Βοήθησε ο Μπάμπα, συγκινητικός ο Σβαμπ. Βρήκε τον καλό εαυτό του ο Μεϊτέ, που τον είχε χάσει στο πρώτο μέρος. Τι να πεις για τον Κωνσταντέλια; Το προσπερνώ ικανοποιημένος, σχεδόν πανηγυρίζοντας, γιατί κι εγώ είμαι ένας από εκείνους που πιστεύουν στην αξία αυτού του παιδιού. Χρυσάφι γκολ από τον Σάστρε. Μαχητές Ζίβκοβιτς και Τάισον, έτρεξε ο Μπράντον, με τον Σαμάτα στον χρόνο που χρησιμοποιήθηκε να αποδεικνύεται πολύτιμος, με την κεφαλιά – ασίστ για το ένα από τα τρία γκολ του ΠΑΟΚ.

ΥΓ: Οφείλω να σας εξηγήσω ότι τον σημερινό τίτλο τον χρησιμοποίησα σε πολύ μεγάλες εμφανίσεις της ανεπανάληπτης ομάδας του 70΄ στα «ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.