«Όταν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης γεμίζει την πόλη με τουρίστες»

Metrosport Team18 Ιουλίου 2024

Γράφει η Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ, Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου

Ακούμε πολύ συχνά ότι η ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης έχει μείνει πίσω σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις και κυρίως σε σχέση με το μέσο όρο της χώρας μας. Αυτό είναι κάτι που έχει στοιχίσει τόσο στην καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της, όσο και στις υποδομές της. Ωστόσο, πλέον προγραμματίζονται έργα που δεν αποτελούν απλά μακέτες, αλλά υλοποιούνται και γίνονται ορατά από τους Θεσσαλονικείς. Μεταξύ αυτών και το λιμάνι μας, το οποίο, τα τελευταία χρόνια, επιβεβαιώνει ότι η πόλη μας αποτελεί κόμβο τουριστικής ανάπτυξης.

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούνται περισσότερες επενδύσεις, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον 6ο προβλήτα ενώ έχει αυξηθεί ο κύκλος εργασιών και το προσωπικό σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%. Όμως, η εξέλιξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε σημαντικό προορισμό κρουαζιέρας και η πετυχημένη παρουσία του σε διεθνή γεγονότα όπως το συνέδριο κρουαζιέρας και yachting της Ελλάδας, «Posidonia Sea Tourism Forum» (PSTF) που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 25-26 Απριλίου 2023, είναι από αυτές τις καλές ειδήσεις, που μας επιβεβαιώνουν ότι η Θεσσαλονίκη έχει τις δυνατότητες να καλύψει το χαμένο έδαφος των προηγούμενων ετών και ότι αυτές οι αλλαγές εξελίσσουν καθοριστικά την πόλη.

Η κρουαζιέρα είναι μοχλός τουριστικής ανάπτυξης για τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας. Κάτι που γίνεται εύκολα αντιληπτό όχι μόνο αξιολογώντας τους σταθερά αυξανόμενους αριθμούς αλλά με μία βόλτα στην παλιά παραλία και την αγορά, όπου όποιος έχει βρεθεί έστω και μία μέρα στη Θεσσαλονίκη βλέπει μεγάλα κρουαζιερόπλοια με τουρίστες που κατεβαίνουν από αυτά, επισκέπτονται τα ιστορικά της μνημεία, απολαμβάνουν το ποιοτικό φαγητό της πόλης και διασκεδάζουν, με αποτέλεσμα αυτό να οδηγεί σε αυξημένη κινητικότητα στην οικονομική ζωή της πόλης. Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες, η Θεσσαλονίκη κατέγραψε ρεκόρ αφίξεων επισκεπτών με την έλευση δύο κρουαζιερόπλοιων, του Celebrity Infinity και του Norwegian Getaway, του μεγαλύτερου πλοίου που υποδέχεται μέχρι στιγμής η πόλη μας.

Η δυναμική αύξηση του αριθμού των προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων, η διαφοροποίηση των προορισμών και ο ενεργός ρόλος της ΟΛΘ Α.Ε. στην προώθηση της Θεσσαλονίκης ως κορυφαίου προορισμού κρουαζιέρας, καθιστούν την πόλη ως μία αναδυόμενη δύναμη στον κλάδο. Οι επιτυχημένες σεζόν κρουαζιέρας του 2022 και του 2023 και η «πολλά υποσχόμενη» σεζόν του 2024, αναδεικνύουν τη Θεσσαλονίκη ως έναν προορισμό με αμέτρητες δυνατότητες.

Με την «Crystal Cruises», μεγάλη εταιρεία που ειδικεύεται στα ταξίδια πολυτελείας, να ανακοινώνει ότι από το 2025 η πόλη μας θα αποτελεί «home port» για το κρουαζιερόπλοιο Crystal Symphony, επισφραγίζεται το γεγονός ότι η ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη, άνοιξε μία επιπλέον πόρτα για τον τουρισμό από τις γειτονικές χώρες και επιβεβαιώνει με τον πιο ουσιαστικό τρόπο ότι τα μεγάλα έργα για την Θεσσαλονίκη δεν προγραμματίζονται απλώς, αλλά υλοποιούνται.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.