Οταν ο Αρης βρήκε τον εαυτό του γύρισε το σκορ κι έκανε πάρτι

Βασίλης Μάστορας16 Μαΐου 2024

Από την… «κόλαση» στον… «Παράδεισο» πέρασε ο Αρης στη Λαμία, μέσα σε 45΄ λεπτά και ηγέτη τον Μορόν. Ο Ισπανός «χτύπησε» δύο φορές στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, έφερε τον αγώνα στα ίσα (2-2) και από εκεί και πέρα ο Αρης κυριάρχησε, σ’ έναν αγώνα που στη λήξη του α’ ημιχρόνου έδινε την εντύπωση ότι τον έχει παρατήσει.

Τελικό σκορ 2-4, το οποίο με την απόδοση που είχε ο Αρης στο α’ ημίχρονο δεν το πίστευε ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος του ότι ο αγώνας θα μπορούσε να έχει τέτοια εξέλιξη.

Η τιμωρία του Μπράμπετς και το γεγονός ότι Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Μοντόγια και Φατόρε είναι στο όριο των καρτών, προβλημάτιζαν τον Μάντζιο πριν από τον αγώνα, όσον αφορά τις επιλογές για την άμυνα. Εκτός ήταν και ο Ζουλ, λόγω τιμωρίας και οι Βέλεθ, Τζούρασεκ λόγω τραυματισμού. Ο Μάντζιος ξεκίνησε τον αγώνα με Φατόρε και Φεράρι στα άκρα της άμυνας και Ρόουζ-Φαμπιάνο στο κέντρο. Ο Βερστράτε-Νταρίντα ήταν αμυντικά χαφ, ο Μανού Γκαρθία πίσω από τον Μορόν και Σουλεϊμάνοφ, Ζαμόρα στα επιθετικά άκρα.

Ο Αρης όμως στο α’ ημίχρονο, έπεσε στις τακτικές παγίδες της Λαμίας η οποία βρήκε πολλές αδυναμίες από την πλευρά του Φεράρι και ο Τσιλούλης έκανε άνω-κάτω την άμυνα των «κίτρινων», καθώς δεν υπήρχαν βοήθειες και από τον Ρόουζ. Τρία σουτ στην εστία κι ένα δοκάρι είχαν οι γηπεδούχοι μέχρι το 16ο λεπτό και πέτυχαν δύο γκολ στο 36ο και στον 43ο λεπτό, με την άμυνα του Αρη να είναι… απούσα. Τίποτε δε λειτουργούσε μεσοαμυντικά στους «κίτρινους» στο πρώτο ημίχρονο. Δεν υπήρχε σχηματισμός, οι γραμμές έμοιαζαν με διαλυμένη… διαδήλωση και η Λαμία… υπερομάδα. Δύο τελικές είχε ο Αρης στα πρώτα 45 λεπτά και τίποτε περισσότερο.

Ο Μάντζιος βλέποντας ότι ο Φεράρι υποφέρει στην προσπάθεια του να βγάλει μαρκαρίσματα και ο Σουλεϊμάνοφ να μην μπορεί να δημιουργήσει επιθέσεις από δεξιά, έβαλε στον αγώνα τον Μοντόγια και τον Σαβέριο. Οι αλλαγές άλλαξαν το αγωνιστικό πρόσωπο του Αρη. Διορθώθηκαν οι ανορθογραφίες στην άμυνα, οι γραμμές βρήκαν τα πατήματα τους και οι «κίτρινοι» είχαν πλέον αρχή, μέση και τέλος. Ο Μορόν στο 47ο μ’ ένα γκολ-ποίημα, έδωσε ελπίδες στην ομάδα του ότι μπορεί να γυρίσει το σκορ και ο ίδιος ποδοσφαιριστής, αφού πρώτα είχε ένα σουτ στο δοκάρι, ισοφάρισε σε 2-2 στο 75ο. Το απίστευτο άρχισε να αχνοφαίνεται στον ορίζοντα, ότι μπορεί ν α αποκτήσει σάρκα και οστά. Ο πολύ καλός χθες Φατόρε πέτυχε το 2-3 και ο Φετφατζίδης που αντικατέστησε τον Μανού Γκαρθία, έκλεισε το… πάρτι των «κίτρινων».

Ο Αρης κατάφερε να φέρει να κάτω-πάνω, γιατί «ξύπνησε» από τον κίνδυνο της ήττας. Στο β’ ημίχρονο μπήκε αποφασισμένος στο γήπεδο να σώσει την παρτίδα και το κατάφερε. Ετσι πηγαίνει στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ με πολύ καλή ψυχολογία για να παίξει για τον εαυτό του και την αξιοπρέπεια του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.