Οταν δεν τα «δίνεις» όλα, είναι πιθανές οι δυσάρεστες εκπλήξεις

Στέλιος Γρηγοριάδης08 Δεκεμβρίου 2023

Στα μαθηματικά, το ίδιο πρόβλημα έχει πάντα την ίδια λύση. Αν δεν βγάλεις κάποια φορά το ίδιο αποτέλεσμα, σημαίνει ότι έχεις κάνει λάθος. Αδιαπραγμάτευτο, αναμφισβήτητο, σίγουρο.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι μαθηματικά. Τίποτε δεν είναι δεδομένο, τίποτε δεν είναι σίγουρο. Παίζεις με τον Βόλο στο Πρωτάθλημα, τον κερδίζεις 5-0 και μετά από λίγες μέρες παίζεις πάλι αλλά κερδίζεις μόνο με 1-0 χάρη σε ένα πέναλτι.

Ο ΠΑΟΚ έκανε περίπατο στο 5-0, χθες όμως τα χρειάστηκε και δεν ήθελε και πολύ ούτε καν να νικήσει. Είχε τις ευκαιρίες του ο Βόλος, είχε και ένα γκολ που συζητιέται αν καλώς δεν “μέτρησε”, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν έπεισε με την εμφάνισή του και άφησε ανοιχτούς τους λογαριασμούς για τη ρεβάνς. Αν μη τι άλλο, δεν “καθάρισε” την πρόκριση από χθες. Ναι, είναι πάλι το φαβορί, ναι, η νίκη είναι νίκη και για να προκριθεί ο Βόλος πρέπει να βρει τρόπο να κερδίσει με δύο γκολ διαφορά, ναι, αυτό μοιάζει αδύνατο, αλλά γεγονός είναι ότι στο δεύτερο ματς δεν έχει την πολυτέλεια να πάει χαλαρά ο ΠΑΟΚ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για μια ομάδα ήδη καταπονημένη από τους συνεχόμενους αγώνες.

Χθες, όσοι αψήφισαν τις καιρικές συνθήκες και πήγαν στην Τούμπα και όσοι διέθεσαν ένα δίωρο μπροστά στις τηλεοράσεις τους είδαν ουσιαστικά μόνο τις ωραίες κινήσεις και τις εξαιρετικές μεταβιβάσεις του Κωνσταντέλια. Δεν είδαν τον ΠΑΟΚ των τελευταίων αγώνων. Και δεν φταίει γι' αυτό το γεγονός ότι έγιναν πολλές αλλαγές από τον Λουτσέσκου γιατί αυτό είναι πλέον συνηθισμένο και μέχρι τώρα δούλεψε μια χαρά. Ενα από τα προσόντα αυτής της ομάδας είναι ότι φτάνει στο αποτέλεσμα που θέλει ανεξάρτητα από τους παίκτες που αγωνίζονται.

Μάλλον συνέβη αυτό που είπε ο Λουτσέσκου αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα: “Δεν είχαμε πολλή ένταση γιατί δεν αισθανθήκαμε ότι παίζουμε έναν τελικό”. Από τη στιγμή, δηλαδή, που υπάρχει και ρεβάνς, υποσυνείδητα οι παίκτες δεν τα έδωσαν όλα. Και, βέβαια, το θέμα δεν είναι ότι δεν είχαν διάθεση. Ηταν ότι δεν πίεσαν τους εαυτούς τους να βγάλουν το 100% των δυνατοτήτων τους.

Για να είμαστε και δίκαιοι, πάντως, αυτό, ως ένα βαθμό, ήταν και φυσιολογικό. Δεν γίνεται να παίζεις πάντα στα κόκκινα και να έχεις και δύο ματς την εβδομάδα. Δεν είναι μηχανήματα οι ποδοσφαιριστές. Ανθρωποι είναι. Απλά, πρέπει να πήραν χθες το μήνυμα ότι όταν δεν τα δίνουν όλα κινδυνεύουν με δυσάρεστες εκπλήξεις. Το οποίο σημαίνει ότι στο δεύτερο παιχνίδι πρέπει να πάνε στο Πανθεσσαλικό με τα μαχαίρια στα στόματα...

ΥΓ. Ο Ευαγγέλου σε έναν εύκολο αγώνα, “κατάφερε” να κάνει μια κακή διαιτησία. Τίποτε το περίεργο. Συνηθίσαμε. Προχθές μόλις, ανέφερα το όνομά του στο παράδειγμα με τους πολλούς ανίκανους Ελληνες διαιτητές...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.