Οταν δεν μπορούν οι άλλοι, δίνει τη λύση ο Φαμπιάνο

Γιώργος Στράντζαλης23 Οκτωβρίου 2023

Ο Φαμπιάνο, με το γκολ που πέτυχε στην εκπνοή του αγώνα με τον Πανσερραϊκό, προσέφερε λύτρωση στον Αρη και απέδωσε δικαιοσύνη κάνοντας αυτό που δεν μπορούσαν να κάνουν οι επιθετικοί της ομάδας του. Και δεν είναι η πρώτη φορά που όταν “καίει” η μπάλα ο Βραζιλιάνος είναι το… κρύο αίμα. Το έκανε με την Αραράτ, ισοφάρισε σε 2-2 με τον ΟΦΗ και έδειξε τον δρόμο με τον Αστέρα. Το προχθεσινό όμως ήταν από τα σημαντικότερα. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός έφτασε τα τρία στο Πρωτάθλημα και συνολικά έχει τέσσερα σε 12 παιχνίδια φέτος, μαζί με την Ευρώπη και είναι πλέον ο δεύτερος σκόρερ του Αρη πίσω από τον Λορέν Μορόν. 

Το αξιοσημείωτο στην περίπτωσή του είναι το γεγονός ότι βάσει στατιστικής ο Φαμπιάνο σκοράρει ένα γκολ ανά 3,3 τελικές, όταν οι επιθετικοί της ομάδας βρίσκουν ένα γκολ ανά 5-6 τελικές προσπάθειες. Τα τέσσερα φετινά τέρματα του 31άχρονου αμυντικού αποτελούν ρεκόρ καριέρας καθώς είναι η πρώτη σεζόν στην οποία παρουσιάζει τέτοια αποτελεσματικότητα στην επίθεση, παρότι φυσικά δεν είναι η δουλειά του. Η προηγούμενη φορά που σκόραρε πάνω από ένα γκολ σε μια σεζόν ήταν ξανά με τη φανέλα του Αρη, πέρυσι που το “κοντέρ” σταμάτησε στα τρία αλλά σε σύνολο 23 αγώνων. Το προχθεσινό buzzer beater πάντως δεν ήταν το πρώτο. 

Πριν από έξι χρόνια είχε σημειώσει ξανά το νικητήριο γκολ για την Παλμέιρας στο Κόπα Λιμπερταδόρες απέναντι στην Πενιαρόλ, στη νίκη με 3-2, σκοράροντας και τότε με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ στην εκπνοή. Ασφαλώς ο Βραζιλιάνος ξεχωρίζει μέχρι τώρα και στο ανασταλτικό κομμάτι, αποτελώντας και φέτος μια σταθερά στην άμυνα και μάλιστα με πολύ καλές εμφανίσεις. Σταθερός, ακούραστος, έχει το απόλυτο σε συμμετοχές μετρώντας ήδη 12/12 90άλεπτα.

Του δείχνει τον δρόμο

Σε συνολικό επίπεδο πάντως η νίκη επί του Πανσερραϊκού και κυρίως ο τρόπος που ήρθε αποτελεί μια πρόοδος για τους Κιτρινόμαυρους καθώς με εξαίρεση το δεύτερο ημίχρονο στην πρεμιέρα με τον ΟΦΗ, που πάλεψαν για την ανατροπή, σε κανένα άλλο η ομάδα του Αρη δεν έβγαλε τέτοια αντίδραση. Προχθές, κατέθεσαν την ψυχή τους, όπως δήλωσε ο Άκης Μάντζιος μετά το τέλος του ματς, και το έκαναν με επιτυχία. 

Οι πολλές μαζεμένες καλές στιγμές τους ήταν μετά το 80ό λεπτό και το γκολ-λύτρωση του Φαμπιάνο ήταν το επιστέγασμα της προσπάθειας και της πίστης που είχαν οι ποδοσφαιριστές μέχρι το τέλος. Κι αν μη τι άλλο αυτή η νοοτροπία είναι που θέλει να χτίσει στην ομάδα του ο Άκης Μάντζιος. Και το προχθεσινό παιχνίδι μπορεί ν’ αποτελέσει την αρχή και να δείξει τον δρόμο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.