Όταν χάνονται ανθρώπινες ζωές, το τελευταίο που έχει σημασία είναι να ολοκληρωθεί η μεταγραφή Κεντζιόρα

Κώστας Πετρωτός09 Ιουλίου 2024

Υπό άλλες συνθήκες, χθες, ο Τόμας Κεντζιόρα θα είχε βγει στο γήπεδο και θα έκανε τις πρώτες προπονήσεις του φέτος με την ομάδα. Τα πάντα είναι συμφωνημένα, ο Πολωνός αμυντικός βρίσκεται από το Σάββατο στην Ολλανδία, παρόλα αυτά, όμως, ακόμη δεν μπήκε στο πρόγραμμα της ομάδας. 

Κι αυτό γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί τυπικά η μετακίνησή του από την Ντιναμό στον ΠΑΟΚ που θα ενεργοποιήσει το συμβόλαιο τριετούς διάρκειας (ο τελευταίος χρόνος υπό προϋποθέσεις). Και [ως θα μπορούσε να συμβεί αυτό χθες, όταν η Ουκρανία συνολικά και το Κίεβο ειδικότερα δέχθηκαν μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων, με αποτέλεσμα οι Αρχές της χώρας να μιλάνε για περισσότερους από 29 νεκρούς εκ των οποίων οι 7 στην πρωτεύουσα της χώρας (μαζί και 25 τραυματίες). 

 Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν πάνω από 40 πυραύλους με στόχο διάφορες περιοχές και προκαλώντας ζημιές σε υποδομές, εμπορικά κτίρια και κατοικίες, ενώ στο Κίεβο χτυπήθηκε και νοσοκομείο παίδων. Η αποστολή εγγράφων και η τυπική ολοκλήρωση της μεταγραφής είναι κάτι αμελητέο μπροστά στις ζωές που χάθηκαν και δεν μπορούμε τώρα να μιλάμε για χαμένες ώρες προπονήσεων, θα είναι ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Πιθανόν, πάντως, η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί σήμερα και ο 30χρονος αμυντικός θα τεθεί στην διάθεση του Λουτσέσκου. Θυμίζουμε ότι για να εξασφαλιστεί η ελευθέρας του Κεντζιόρα που στον ΠΑΟΚ θα αμείβεται με 900.000 ευρώ ετησίως, χρειάστηκε ο Δικέφαλος να καταβάλει 400.000 ευρώ για να καλυφθεί η οικονομική διαφορά μεταξύ του παίκτη και του ουκρανικού συλλόγου. 

Τέλος, μία ενδιαφέρουσα πληροφορία δημοσιεύτηκε χθες από πολωνικά μέσα ενημέρωσης που υποστηρίζουν ότι από τις 400.000 ευρώ που δόθηκαν για την αλλαγή στέγης του Κεντζιόρα, ένα ποσό 14.000 ευρώ θα πάει στην Λεχ Πόζναν ως συνεισφορά αλληλεγγύης. Θυμίζουμε ότι για να πάει το 2017 από την Λεχ Πόζναν στο Κίεβο, η Ντιναμό είχε καταβάλει 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.