Όσοι σπεύδουν να στέψουν τον ΠΑΟΚ - εάν δεν το κάνουν... εκ του πονηρού - βιάζονται

Αρις Νικολάκης07 Φεβρουαρίου 2024

Αχός βαρύς ακούγεται. Πολλά τουφέκια πέφτουν... Μαίνονται οι μάχες στο “μέτωπο” του πολέμου των Big4 για τον θρόνο του ελληνικού ποδοσφαίρου! Κι έχει πολύ δρόμο... Ανηφόρα πολλή έχει ακόμη για την στέψη του Πρωταθλητή.


Όσοι σπεύδουν, να στέψουν τον ΠΑΟΚ - εάν δεν το κάνουν... εκ του πονηρού - βιάζονται. Βιάζονται επίσης, όσοι σπεύδουν, να βγάλουν νοκ άουτ τον Ολυμπιακό. Οι δυνάμεις του ΠΑΟΚ είναι οι ανώτερες, οι ισχυρότερες. Γι’ αυτό, επί του παρόντος κυριαρχούν.

Σοβαρότερος αντίπαλος του ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ. Για ένα λόγο κυρίως. Ο ΠΑΟΚ προχωρώντας σε Κύπελλο και Κόνφερενς Λιγκ έχει τέσσερεις αγώνες περισσότερους από τους αγώνες της ΑΕΚ. Σημαντική αγωνιστική επιβάρυνση επειδή κι οι τέσσερεις (με προοπτική να γίνουν έξι εάν προκριθεί στο Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ) είναι υψηλότατου βαθμού δυσκολίας.

Οι δύο “δικέφαλοι” θα... φάνε τα μουστάκια τους την Κυριακή στην Τούμπα. Και για την πρωτιά και για την σύγκριση της ισχύος τους και για την επίδειξη ανωτερότητας...

Ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ, κατά πανελλήνια φίλαθλη παραδοχή, παίζει την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα. Η αήττητη ΑΕΚ, ως δεύτερη πασχίζει, να βρει τον καλό της περυσινό εαυτό. Ο τρίτος Παναθηναϊκός είδε κι απόειδε πως με τα πειράματα του Τερίμ, δεν βγάζει άκρη. Επέστρεψε έτσι, στην πεπατημένη του Γιοβάνοβιτς. Κι ο Ολυμπιακός έχει “υλικά” κι αναζητά συνταγή και σεφ. Δεν ποντάρετε στον Ολυμπιακό αλλά και δεν τον απορρίπτετε.

Για να καταλήξουμε εμείς, στο συμπέρασμα πως όλα από τον ΠΑΟΚ εξαρτώνται. Ο Λουτσέσκου έχει φτιάξει μία μηχανή η οποία λειτουργεί σαν ελβετικό ρολόι. Δε χωρά αμφιβολία. Οι δυνατότητες της είναι και δεδομένες κι αποδεδειγμένες. Με λίγα λόγια; Ο ΠΑΟΚ στην αντοχή του δοκιμάζεται. Έχοντας το βαρύτερο φορτίο αγωνιστικών υποχρεώσεων των Big 4. Παίζει βλέπετε, στο Κύπελλο. Παίζει και στο Κόνφερενς Λιγκ. Η ΑΕΚ παίζει μόνον στο Πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός στο Κύπελλο. Κι ο Ολυμπιακός στο Κόνφερενς Λιγκ.

Ως εκ τούτων εμείς επιμένουμε. Όλα στο “μέτωπο” του πολέμου για τον θρόνο του ελληνικού ποδοσφαίρου από τον - επί του παρόντος - κυρίαρχο εκεί, ΠΑΟΚ εξαρτώνται. Με σημαντικότερη, μέχρι την επόμενη με τον Ολυμπιακό, μάχη με την ΑΕΚ, την Κυριακή στην Τούμπα. Ο νικητής τρεις βαθμούς θα πάρει. Δεν παίρνει παραπάνω αλλά... παίρνει παραπάνω πόντους στην κόντρα ισχύος και στην επίδειξη ανωτερότητας. Με νίκη ο ΠΑΟΚ παίρνει και διαφορά πέντε βαθμών από τη σοβαρότερη (εξηγήσαμε παραπάνω τον λόγο) αντίπαλο από τις Big 4, την ΑΕΚ. Με νίκη η ΑΕΚ ρίχνει τον ΠΑΟΚ από την κορυφή. Παίρνει αυτή την πρωτιά!

Κι εδώ θυμίζουμε πως ο ΠΑΟΚ παίζει Κυριακή με ΑΕΚ εντός, Τετάρτη με Παναθηναϊκό εντός, Κυριακή με Ολυμπιακό εντός, Τετάρτη με Παναθηναϊκό εκτός, Κυριακή με Παναιτωλικό εκτός και Τετάρτη με Πανσερραϊκό εκτός! Ζόρια.

Όταν ζορίζουν όμως, τα πράγματα, οι ζόρικοι συνεχίζουν...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.