Όσο ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ θα κρατάνε στάση... Πόντιου Πιλάτου, αυτά θα συμβαίνουν

Δημήτρης Κανελλάκης13 Νοεμβρίου 2021

Παρακολουθώ αυτό τον λυσσαλέο πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού και την διοίκηση της ΕΠΟ, ύστερα και από την παραίτηση του εφέτη-μέλους του Διαιτητικού Δικαστηρίου ο οποίος έπεσε θύμα εκφοβισμού καθώς άγνωστοι προκάλεσαν σοβαρές ζημίες στο αυτοκίνητό του.

Παρακολουθώ και την στάση που κρατάνε οι υπερεθνικές ομοσπονδίες, η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ. Όχι μόνο αυτές τις μέρες. Σε κάθε περίπτωση που ξεσπάει μια κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η μία ή η άλλη από τις εμπλεκόμενες πλευρές ζητάει την συνδρομή τους.

ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ δεν κάνουν τίποτε άλλο όλα αυτά τα χρόνια της επιτροπείας τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο από... δημόσιες σχέσεις, ασκήσεις ισορροπίας, διπλωματική διαχείριση όλων των κρίσιμων ζητημάτων.

Σε καμία στιγμή οι υπερεθνικές ομοσπονδίες δεν έδειξαν αποφασισμένες να... σπάσουν αυγά. Σε καμία στιγμή δεν έδειξαν διατεθειμένες να κάνουν μέχρι τέλους τη δουλειά για την οποία βρίσκονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Άλλοτε κλείνουν το μάτι στην ΕΠΟ, άλλοτε στις κυβερνήσεις. Δεν θέλουν ούτε με τον έναν να τα χαλάσουν ούτε με τον άλλο.

Ενώ αυτό που κάθε φίλαθλος περίμενε από ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ ήταν να έρθουν εδώ και να πούνε «ποιος είναι το πρόβλημα, η Πολιτεία, θα συγκρουστώ μαζί της μέχρι τέλους», ή «φταίει η ΕΠΟ, θα τη βάλω στη θέση της για να προχωρήσουμε», στην πράξη δεν έγινε ποτέ.

Ούτε με την ολιστική μελέτη, που είναι και το επίμαχο θέμα τους τελευταίους μήνες. Εκκρεμότητες υπάρχουν και αυτός είναι ο λόγος που κάθε λίγο και λιγάκι ανάβει μια φωτιά.

Δυστυχώς για το ελληνικό ποδόσφαιρο, πολλά σημαντικά πράγματα εξακολουθούν να μην είναι ξεκάθαρα και να αφήνουν περιθώρια για αναταράξεις.

Εδώ, λοιπόν, θα περίμενε κανείς από τις υπερεθνικές ομοσπονδίες να παρέμβουν και να τα ξεκαθαρίσουν όλα, αλλά δεν το κάνουν.

Προτιμούν να κρατούν στην στάση του... Πόντιου Πιλάτου, ώστε να έχουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο...

Ούτε με την κυβέρνηση να τα χαλάσουν ούτε με την ΕΠΟ που είναι ο... ψηφοφόρος του.

Ετσι, όμως, δουλειά για το ποδόσφαιρο δεν γίνεται κι αυτή η πόλωση, αυτές οι συγκρούσεις, αυτά τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, θα εξακολουθήσουν να κάνουν όλο και χειρότερα τα πράγματα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.