Όσα έκανε ο Τσάλοφ στο πρώτο ματς ως βασικός με τον ΠΑΟΚ: Η απειλή στο open play

Κωστής Παναγιώτου18 Αυγούστου 2024

Ο ΠΑΟΚ απέφυγε τη μπανανόφλουδα στην πρεμιέρα της Stoiximan Super League, κάμπτοντας την αντίσταση του μαχητικού Πανσερραϊκού, οποίος χτύπησε καμπανάκια, όσον αφορά την ανασταλτική λειτουργία του "δικεφάλου".

Ωστόσο, ο Ραζβάν Λουτσέσκου, πέρα από τη νίκη και τους τρεις βαθμούς στο σακούλι, μπορεί να κρατήσει και την εμφάνιση του Φεντόρ Τσάλοφ, οποίος στο πρώτο του παιχνίδι ως βασικός άφησε, αν μη τι άλλο, πολύ θετικές εντυπώσεις.

  • Το MetroAnalysis σας παρουσιάζει όσα έκανε ο Ρώσος επιθετικός στην πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η πρωτιά στις τελικές και στις μεγάλες ευκαιρίες

«Ο Τσάλοφ στην παρούσα φάση είναι σαν ψάρι έξω από το νερό και όχι μέσα σε αυτό. Υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να περιμένει έναν μήνα, τουλάχιστο,ν για να παίξει στη δική μου ομάδα. Ο Τσάλοφ έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Μπράντον Τόμας. Έχει την ποιότητα και την εμπειρία να ισοσταθμίσει αυτή την κατάσταση που βρίσκεται», ανέφερε μεταξύ άλλων ο τεχνικός του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη Τύπου.

Η ατάκα του Λουτσέσκου για τον Τσάλοφ, δείχνει ουσιαστικά τις απαιτήσεις που έχει ο Ρουμάνος τεχνικός από τον 26χρονο φορ, οποίος στον πρώτο αγώνα ως βασικός με τον "δικέφαλο" έδειξε την ποιότητά του, παρότι δεν κατάφερε να σκοράρει.

Ο Ρώσος επιθετικός βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας για 71 λεπτά. Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο Τσάλοφ κατάφερε να είναι ο πιο απειλητικός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ.

Αρχικά, σημείωσε την καλύτερη επίδοση της αναμέτρησης, όσον αφορά τις τελικές, καθώς επιχείρησε 4 φορές να παραβιάσει την εστία του Πανσερραϊκού.

Μάλιστα, οι δύο εκ αυτών ήταν μεγάλες ευκαιρίες, τις οποίος όμως δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ. Επίσης, κατάφερε να απειλήσει όσο κανένας άλλος παίκτης του ΠΑΟΚ σε open play (σε κανονική ροή αγώνα), καθώς ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του "δικεφάλου" με δύο μεγάλες ευκαιρίες, εξαιρώντας τον Στέφαν Σβαμπ, οποίος είχε δύο εκτελέσεις πέναλτι.

Shotmap - Τσάλοφ

Στο παραπάνω Shotmap μπορείτε να δείτε τις τελικές του Ρώσου κόντρα στην ομάδα των Σερρών. Αξίζει να αναφέρουμε πως και οι 4 τελικές, που επιχείρησε, ήταν από κεντρική θέση, δηλαδή από ένα σημείο, που οι πιθανότητες για γκολ είναι περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη θέση. Δείγμα της αντίληψης και των σωστών τοποθετήσεων του Τσάλοφ.

Το εντυπωσιακό επίτευγμα, όμως, του 26χρονου φορ, δεν είναι πόσο απειλητικός ήταν, αλλά ότι παράλληλα ήταν και δημιουργός, καθώς είχε 3 πάσες-κλειδιά, με αποτέλεσμα να έχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση του αγώνα, με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να σημειώνει την κορυφαία επίδοση, έχοντας 5 πάσες-κλειδιά.

Οι αριθμοί του Τσάλοφ στο ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα:

Ενέργειες με τη μπάλα

27

Τελικές (εντός εστίας)

4 (1)

Μεγάλες ευκαιρίες

2

Πάσες

12/14 (86%)

Πάσες-κλειδιά

3

Ντρίμπλες

0/2

Κερδισμένες μονομαχίες

3/8 (38%)

Η επίτευξη ενός γκολ δεν είναι μόνο απόρροια ικανότητας, αλλά και τύχης. Και ο Τσάλοφ απέδειξε πως το πρώτο σκέλος το διαθέτει, το άλλο είναι θέμα χρόνου!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.