Ορόσημο τα ευρωπαϊκά παιχνίδια για τον Άρη, πλήθος τα ερωτηματικά που καλείται να απαντήσει

Δημήτρης Κανελλάκης22 Ιουλίου 2023

Οι μέρες για τα παιχνίδια του Άρη με την Αραράτ για τα προκριματικά του Conference League, είναι πλέον πολύ κοντά. Σε πέντε ημέρες ο Άρης παίζει το πρώτο ματς, στην Αρμενία και σε δώδεκα τη ρεβάνς στην Θεσσαλονίκη.

Και το ερώτημα, βεβαίως, για τους «κίτρινους», παραμένει: σε ποια κατάσταση βρίσκονται, ποιος είναι ο βαθμός ετοιμότητάς τους, πόσο μπόρεσε ο Τερζής να δώσει συνοχή σε μια ομάδα με καμιά 15αριά νέους παίκτες;

Ερωτήματα, ασφαλώς, τα οποία κανείς, νομίζω, δεν μπορεί να απαντήσει με απόλυτη σιγουριά. Ερωτήματα για τα οποία θα χρειαστεί να περιμένουμε πρώτα να δούμε τα δύο παιχνίδια και μετά να έχουμε τις απαντήσεις.

Ωστόσο, αυτή την στιγμή υπάρχουν κάποια δεδομένα τα οποία δεν μπορούμε να προσπεράσουμε. Δεν μπορούμε, ας πούμε, να μην αναρωτιόμαστε πώς γίνεται μια ομάδα με τόσους πολλούς νέους παίκτες να έχει παίξει αυτό τον ελάχιστο αριθμό φιλικών αγώνων.

Δεν γίνεται να μην αναρωτιόμαστε πώς θα λειτουργήσει η επιλογή για την ομάδα του Άρη να μην βρεθεί σε κάποιο προπονητικό κέντρο στο εξωτερικό για να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, αλλά να μείνει στη Θεσσαλονίκη και να δουλέψει με αυτές τις διαδοχικές επιδρομές από καύσωνες.

Επίσης, σε όλων, πιστεύω, το μυαλό υπάρχει η σκέψη που αφορά στον Τερζή και στο κατά πόσο θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, αν θα καταφέρει να δικαιώσει τις προσδοκίες και να πείσει ότι καλώς το ανατέθηκε να είναι αυτός ο πρώτος προπονητής της ομάδας, να πάρει από το καλοκαίρι υπό την ευθύνη του την ομάδα, να την σχεδιάσει μαζί με τον τεχνικό διευθυντή και να βάλει την υπογραφή του στο νέο Άρη.

Θα είναι ένα δείγμα τα δύο παιχνίδια με τους Αρμένιους. Και η σημασία αυτού του δείγματος δεν έγκειται τόσο στο να βγάλουμε ασφαλή και οριστικά συμπεράσματα για το νέο Άρη, όσο για να δούμε πόσο καλά δούλεψαν οι «κίτρινοι» με ορίζοντα τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Διότι είναι ένα ορόσημο της νέας προσπάθειας τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο Άρης κινήθηκε γρήγορα στο μεταγραφικό παζάρι και γέμισε το ρόστερ του, ώστε να μπορέσει, φαντάζομαι, να περιορίσει τις πιθανότητες για άλλο ένα ευρωπαϊκό στραπάτσο μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Το αν θα τα καταφέρει ή όχι έχει την σημασία του για τη νέα σεζόν. Αν προκριθεί, θα είναι μια πολύ καλή αρχή. Αν ξαναφύγει από την Ευρώπη με το... καλημέρα, δεν θα είναι ένα καλό σημάδι...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.