Όρκος στον ΠΑΟΚ για τον τίτλο

Metrosport Team18 Μαΐου 2024

Ρεπορτάζ: Γ. Καστάνης, Γ. Ζαΐρης

Έτοιμοι για την τελευταία τους αποστολή δηλώνουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Έτοιμοι για να ολοκληρώσουν την υπέρβαση και να κατακτήσουν και μαθηματικά το Πρωτάθλημα. Έτοιμοι για έναν ακόμη, νυν υπέρ πάντων αγώνα.

Από την έναρξη της σεζόν, έχουν δώσει πολλές αναμετρήσεις με δύσκολους αντιπάλους. Εντός και εκτός Ελλάδας. Και σε παιχνίδια που είχαν ιδιαιτερότητες. Τώρα, πλέον, ο ΠΑΟΚ είναι στην τελική ευθεία. Ξέρει πολύ καλά τι θέλει.

Γνωρίζουν οι παίκτες του, την δυναμική του αντιπάλου τους, μέσα στην έδρα του. Δεν τον υποτιμούν, αλλά θα παίξουν στα ίσια, για να κερδίσουν. Και μαθηματικά να εξασφαλίσουν την νίκη και τον τίτλο. Όρκος νίκης για το Πρωτάθλημα, δόθηκε μέσα στα αποδυτήρια. Και μέσα στο γήπεδο, θέλουν να αποδείξουν σε έναν ακόμη αγώνα, πως είναι οι καλύτεροι. Πως το αξίζουν.

Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος με 77 βαθμούς. Έχει δύο περισσότερους από την ΑΕΚ που ακολουθεί με 75. Η Ένωση θα υποδεχθεί στην έδρα της, την Λαμία. Πρακτικά θα έχει ένα εύκολο έργο. Κατά συνέπεια, για να στεφθεί πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ, θα πρέπει να κερδίσει τον Άρη στο Χαριλάου. Να επαναλάβει δηλαδή, ότι είχε κάνει την σεζόν 2018-2019. Τότε είχε κερδίσει τον αντίπαλό του με σκορ 1-2. Είχε επικρατήσει επί του Ολυμπιακού στην Τούμπα, όπως και εναντίον του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.

Σήμερα, στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, έχοντας κερδίσει κατά σειρά στα πλέϊ οφ, την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, έφερε ήδη “Τούμπα” το Πρωτάθλημα.

Και θέλει να ολοκληρώσει την αντεπίθεση διαρκείας του, με ένα “διπλό” μάγκικο και περήφανο (όπως αρμόζει στην πολυετή ιστορία του στην μεγάλη κατηγορία) για να στεφθεί πρωταθλητής. Ο όρκος που δόθηκε μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας, δείχνει και την μεγάλη θέληση που έχουν οι παίκτες. Από τον εμβληματικό αρχηγό, τον Αντελίνο Βιεϊρίνια. Τους Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Στέφαν Σβαμπ, Τάισον και όλους τους παίκτες που σηκώνουν ψηλά την σημαία του ΠΑΟΚ. Το ξέρουν καλύτερα από τον κάθε έναν. Είναι η μεγάλη τους ευκαιρία.

Θέλουν να γράψουν με μεγάλα γράμματα τα ονόματά τους, στο βιβλίο της ιστορίας του ΠΑΟΚ. Θέλουν να δώσουν απεριόριστη χαρά σε εκατομμύρια ΠΑΟΚτσήδες σε όλη την οικουμένη. Θέλουν να κερδίσουν το πιο μάγκικο, ανατρεπτικό Πρωτάθλημα, που κέρδισε μία ομάδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από τότε που καθιερώθηκε η Πρώτη Εθνική. Από την σεζόν 1959-1960. Ο όρκος δόθηκε, τα υπόλοιπα περιμένουμε να τα δούμε μέσα στο γήπεδο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.