Ορκίστηκε δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Στέλιος Αγγελούδης: Ο επιτελικός δήμος, η κοινωνική Θεσσαλονίκη και το fly over

Metrosport Team18 Δεκεμβρίου 2023

Νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ορκίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας (18/12) ο Στέλιος Αγγελούδης και μαζί του και 43 νέοι σύμβουλοι του δήμου Θεσσαλονίκης.

Κατά την ομιλία του αναφέρθηκε σε ένα τρίπτυχο της νέας διοίκησης: δημοκρατική λειτουργία, χρηστή διοίκηση και δημόσια διαβούλευση: «Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις των προβλημάτων. Το μυστικό της επιτυχίας είναι ο μόχθος» είπε.

Αναφερόμενος στους συνεργάτες του, ο κ. Αγγελούδης ξεκαθάρισε: «Από τους συνεργάτες μου ζητώ σεμνότητα, ήθος, αξιοπρέπεια, ευπρέπεια και ανιδιοτέλεια. Διαρκής λογοδοσία, διαφάνεια παντού και αποτελεσματικότητα, είναι βασικές αρχές μας που θα τιμήσουμε με ευλάβεια» και πρόσθεσε για το μοντέλο διοίκησης του: «Θέλουμε έναν -χρήσιμο για τον πολίτη- «επιτελικό Δήμο», μια δημοτική αρχή που θα προσθέτει λύσεις και θα αφαιρεί προβλήματα».

Ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στη δημιουργία Πάρκου Μνήμης στην πλατεία Ελευθερίας, στην πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας, στην αναβάθμιση της πλατείας Δημοκρατίας και της πλατείας Διοικητηρίου αλλά και στη διαπλάτυνση της παλιάς παραλίας με την κατασκευή του ξύλινου ντεκ: «Όραμα μας είναι μια Θεσσαλονίκη που έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Μια πόλη σύγχρονη, φιλική, ασφαλή, λειτουργική. Μια πόλη με «έξυπνες» υπηρεσίες, ώστε να παύσουν οριστικά οι πολίτες να είναι «οι κλητήρες του δημοσίου και να διακινούν άσκοπα έγγραφα» όπως εύστοχα έχει γραφτεί στο παρελθόν», δήλωσε, για να προσθέσει ότι στοχεύει σε μία πόλη εξωστρέφειας, ανοιχτών οριζόντων, προσβάσιμη, χωρίς αποκλεισμούς, με σεβασμό στη διαφορετικότητα».

Ο κ.Αγγελούδης αναφέρθηκε και στο Flyover: «Είναι αναμφισβήτητα πολύ σημαντικό να ξεκινά η υλοποίηση μεγάλων έργων που υπηρετούν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της πόλης. Είναι, όμως, ακόμη καλύτερο, τα έργα να τελειώνουν. Και να ολοκληρώνονται εντός συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων, όπως έχουν τεθεί από την αρχή, ώστε να μη φαλκιδεύουν την αναπτυξιακή πορεία της πόλης. Η απαξίωση της Θεσσαλονίκης σε πρωτεύουσα των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων δεν επιτρέπεται να συνεχιστεί. Η πιο πειστική απάντηση στην -απόλυτα δικαιολογημένη- επιφυλακτικότητα και απογοήτευση των Θεσσαλονικέων είναι να κλείσουμε, επιτέλους, εκκρεμότητες. Θα πολιτευθούμε με σεμνότητα, αφοσίωση και σκληρή, συστηματική δουλειά. Να μπουν τίτλοι τέλους στην εποχή της διαίρεσης και να περάσουμε στην εποχή της ενότητας», τόνισε.

«Έτοιμοι να κάνουμε πράξη τα όσα δεσμευτήκαμε»

Μετά την ορκωμοσία του, ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης προχώρησε σε μία ανάρτηση απευθυνόμενος στους δημότες της πόλης...

«Η πόλη μας χρειάζεται μια νέα αρχή

Στις 15 Οκτωβρίου οι συνδημότες μας έκριναν θετικά τον προγραμματικό μας λόγο. Την ανεξάρτητη, πολυσυλλεκτική, αμιγώς αυτοδιοικητική μας πρόταση και μας έδωσαν σαφή και ξεκάθαρη εντολή να εργαστούμε σκληρά και μεθοδικά για να τους προσφέρουμε απτά αποτελέσματα.

Σήμερα χρειαζόμαστε μια νέα αρχή στη Θεσσαλονίκη, με μια νέα αντίληψη στον τρόπο διοίκησης, η οποία ορίζεται από το τρίπτυχο: δημοκρατική λειτουργία, χρηστή διοίκηση και δημόσια διαβούλευση.

Απευθύνομαι σε όλους τους συνδημότες μας για να τους διαβεβαιώσω πως οι συνεργάτες μου και εγώ είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πράξη τα όσα δεσμευτήκαμε. Θα είμαστε δίπλα τους, στις γειτονιές, στους δρόμους, 24 ώρες το 24ωρο, ώστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις τους και να φανούμε αντάξιοι των -αυξημένων- προσδοκιών τους. Έχω πλήρη συναίσθηση της βαριάς κληρονομιάς και του ειδικού βάρους που φέρει η θέση αυτή, στο τιμόνι μιας πόλης με ένδοξο παρελθόν που όμως αναζητά τη θέση που της αρμόζει στο παρόν και στο μέλλον. Θα πολιτευθούμε με σεμνότητα, αφοσίωση και σκληρή, συστηματική δουλειά.

Ευχαριστώ όλες και όλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους στη σημερινή τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.