ΣΥΡΙΖΑ: Ένταση με υποστηρικτές του Κασσελάκη-Πότε θα γίνουν οι εκλογές για νέο πρόεδρο

Metrosport Team21 Σεπτεμβρίου 2024

Το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών ως τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ επικυρώθηκε το Σάββατο (21/9) στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Συγκεκριμένα, οι κάλπες την εκλογή νέου προέδρου θα στηθούν την Κυριακή (24/11) και αν χρειαστεί δεύτερος γύρος, αυτός θα διεξαχθεί την 1η Δεκεμβρίου. Πέρασε, δηλαδή, η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας και των «87».

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Στέφανος Κασσελάκης (μέσω της Θεοδώρας Τζάκρη) όσο και ο Παύλος Πολάκης είχαν προτείνει επίσπευση των διαδικασιών, με πρώτο γύρο εκλογών στις 3 Νοεμβρίου.

Οι δύο προτάσεις τέθηκαν σε ψηφοφορία και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ενέκριναν κατά πλειοψηφία 112 ψήφων έναντι 62 την πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας και των «87». 

Ένταση για το «πόθεν έσχες»

Στο μεταξύ, ένταση προκλήθηκε με πρωταγωνιστές υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη όταν έγινε γνωστό πως πέρασε η πρόταση του Χρήστου Σπίρτζη για υποχρεωτική κατάθεση πόθεν έσχες από τους υποψήφιους προέδρους.

Να σημειωθεί πως η πρόταση Σπίρτζη πέρασε οριακά με 87 ψήφους υπέρ και 84 ψήφους κατά.

Μόλις, πάντως, έγινε γνωστό το αποτέλεσμα, οι λεγόμενοι «κασσελίστας» αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι και φωνάζοντας συνθήματα.

Οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη καταθέτουν ενστάσεις πως δεν έχει διευκρινιστεί ποιος θα ελέγξει τα πόθεν έσχες και για το ότι αποκλείονται από υποψήφιοι όσοι δεν υποχρεούνται στην υποβολή πόθεν έσχες.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.