Οργανωμένοι οπαδοί της Ίντερ και της Μίλαν στη φυλακή-Συνδέονται με τη Μαφία

Metrosport Team30 Σεπτεμβρίου 2024

Στη σύλληψη 19 ατόμων μεταξύ των οποίων 16 οργανωμένων οπαδών των Ίντερ και Μίλαν προχώρησε η αστυνομία του Μιλάνου στην Ιταλία σήμερα, Δευτέρα (30/9).

Η επιχείρηση των Αρχών αφορούσε σε έρευνα για δράση της Μαφίας στην πόλη του Μιλάνου, με την οποία φέρεται να έχουν σύνδεση οι 16 ultras.

Στη φυλακή κρατούνται 16 από τους 19 συλληφθέντες-ηγετικά στελέχη των οργανωμένων οπαδών Ίντερ και Μίλαν στην Ιταλία, καθώς συνδέονται με τη Μαφία.

Σε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας του Μιλάνου τη Δευτέρα (30/9), συνελήφθησαν 19 ηγετικά μέλη των Ultras των «Νερατζούρι» και των «Ροσονέρι» και οι 16 εκ αυτών τέθηκαν υπό κράτηση.

Οι υπόλοιποι τρεις βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό.

Η επιχείρηση αφορούσε σε έρευνα των Αρχών σχετικά με δράσεις της Μαφίας στο Μιλάνο.

Όπως αναφέρει σχετικά το «Calciomercato» οι συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβιασμούς, επιθέσεις και άλλες «μαφιόζικες» μεθόδους, ενώ τα εγκλήματά τους σχετίζονται άμεσα με δραστηριότητες γύρω από το ποδόσφαιρο.

Στη φυλακή και υπό κράτηση βρίσκονται μέλη της Curva Sud της Μίλαν, όπως τα αδέλφια Φραντσέσκο και Λούκα Λούτσι, ο στενός συνεργάτης τους, Ισλάμ Χάγκαγκ-«Alex Cologno», ο Αλεσάντρο Στίκο-«Shrek» και ο Κριστιάν Ροσιέλο.

Αντίστοιχα συνελήφθησαν βασικά μέλη της Curva Nord της Ίντερ (για την οποία οι Αρχές άνοιξαν έρευνα όσον αφορά στα έσοδά της!), όπως οι Μάρκο Φερντίκο και ο πατέρας του Τζιανφράνκο Φεντερίκο, ο Μάουρο Νέπι, ο Ματέο Νορίτο και ο Ρενάτο Μποσέτι.

Σύμφωνα με την έρευνα είναι μεγάλες οι πιθανότητες σχέσεων των συγκεκριμένων ομάδων οργανωμένων οπαδών με τη Μαφία της Καλαβρίας στη νότια Ιταλία και συγκεκριμένα την Ντραγκέτα καθώς στις 4/9 δολοφονήθηκε ο Αντόνιο-Τοτό Μπελόκο (κληρονόμος γνωστής οικογένειας της Ντραγκέτα) από τον Αντρέα Μπερέτα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.