Ορφανός: «Χάσαμε ένα νέο παιδί χωρίς λόγο. Γιατί; Επειδή είναι άλλη ομάδα;»

Metrosport Team01 Φεβρουαρίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Ορφανός.

Ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε με αφορμή τη δολοφονική επίθεση με θύμα τον νεαρό Αλκιβιάδη που άφησε την τελευταία του πνοή τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στην περιοχή της Χαριλάου , σημειώνοντας πως με το ιδιώνυμο που είχε ψηφιστεί στην εποχή του, είχαν αλλάξει πολλά. Χωρίς ωστόσο να υπάρχει συνέχεια.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Αρχικά για τη δολοφονία του νεαρού Άλκη, ανέφερε: «Βρίσκομαι στη Νορβηγία, όταν πληροφορήθηκα το γεγονός ένιωσα μία θλίψη. Χάσαμε ένα νέο παιδί χωρίς λόγο. Γιατί; Επειδή είναι άλλη ομάδα; Είναι κάτι που δεν μπορεί να το διανοηθεί κανείς. 

Η ευθύνη είναι στις ομάδες. Που είναι οι ομάδες; Οτιδήποτε γίνει κάτι στο εξωτερικό, η εκάστοτε ομάδα παίρνει μέτρα. Όταν ππήρε σκληρά μέτρα η πολιτεία, όλοι ήταν μακριά και απέναντι. 

Όλοι αυτοί είναι εργαλεία. Όταν ήμουν εγώ είχα μιλήσει με 34 προέδρους, έναν - έναν, όχι όλοι μαζί για να μην μπορούν να επηρεαστούν, αλλά κανένας δεν ήθελε να αναλάβει την ευθύνη».

Για το ρόλο της πολιτείας: «Η πολιτεία στη δική μου εποχή έδρασε και πέτυχε. Τα καταφέραμε γιατί από 600.000 θεατές σε μία περίοδο, φτάσαμε στα 2.000.000. Ελαττώθηκαν τα επεισόδια στο 20% γιατί είχαν απέναντι τους έναν νόμο που εφαρμοζόταν. Όταν κάνει η πολιτεία δύο βήματα μπροστά, έρχεται κάποιος και κάνει 3 βήματα πίσω. Το θέμα δεν είναι η αντιμετώπιση, αλλά να μην τολμάει κάποιος να φτάσει να κάνει την πράξη. Έτσι έγινε και στην δική μας περίοδο, τους πρώτους τέσσερις μήνες είχαμε περιστατικά, μετά με τον φόβο του νόμου δεν συνέβη τίποτα».

Για να προσθέσει: «Με ενοχλεί που χώρες που ήταν πρωτοπόρες σε τέτοια περιστατικά, τα έχουν μειώσει και η Ελλάδα συνεχίζει το ίδιο. Οι ενοχές για ότι συμβαίνει, πρέπει να βαραίνουν τους πάντες, όσους δεν αντιδρούν. Και οι ομάδες πρέπει να έχουν ανθρώπους που αντιδρούν σε αυτά τα περιστατικά».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.