Ορφανός: «Αν εφαρμοστούν τα μέτρα θα δούμε διαφορά, αν όχι, πάμε στα τυφλά»

Metrosport Team07 Φεβρουαρίου 2024

Ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, μίλησε στο Metropolis 95.5 για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για την πάταξη της οπαδικής βίας. «Είναι φυσιολογικό να είστε επιφυλακτικοί σε μία χώρα που αποφασίζονται μέτρα και εφαρμόζονται αραιά. Να υπενθυμίσω, ότι ο νόμος που είχα εισηγηθεί κράτησε πάνω από τρία χρόνια, έφερε εξαιρετικά αποτελέσματα και αν ο επόμενος δεν τον άλλαζε δεν θα μιλούσαμε σήμερα για αυτά τα φαινόμενα βίας. Το ότι θέλουμε να εφαρμόσουμε νέες τεχνολογίες δεν σημαίνει ότι αλλάζει η κατεύθυνση» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Ότι θα ελέγχονται τα εισιτήρια είναι σωστό, όσον αφορά τις τιμωρίες ποιος θα τιμωρεί; Αν η ΕΠΟ δεν συνεργαστεί με την Πολιτεία και πάει με την UEFA και την FIFA για το αυτοδιοίκητο, δεν θα είναι εύκολο κάποια πράγματα να εφαρμοστούν. Ξαναλέω, κακώς ο επόμενος υπουργός από εμένα άλλαξε τον νόμο που εισηγήθηκα. Αλλά από τότε ήρθαν ακόμη πέντε κυβερνήσεις. Το ΠΑΣΟΚ μόνο του, ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος του, η ΝΔ μόνη της και με συνεργασίες, όμως, δεν έγινε κάτι. Πρέπει να συγκρουστείς, δεν γίνεται σε αυτά τα πράγματα με καλούς τρόπους.

Να πω και κάτι άλλο... Δύο μήνες που ήταν κλειστά τα γήπεδα δεν έγινε κάτι και τώρα χρειάζονται άλλοι δύο μήνες. Πρέπει να εφαρμόσεις μία πολιτική. Μετά, όποιος το νιώθει η επόμενη κίνησή του θα είναι πιο συγκροτημένη. Δεν λέω να είναι ακριβώς ο ίδιος νόμος που είχα εισηγηθεί, μπορεί να περιέχει και καινούργιες συνθήκες. Τα νεαρά παιδιά που κάνουν τις συμμορίες μπορεί να είναι «εργαλείο» κάποιων, αυτά όλα η Πολιτεία πρέπει να είναι έτοιμη με διατάξεις να τα αντιμετωπίσει».

Κατέληξε λέγοντας: «Με πήρε ένας παλιός συνεργάτης από το Υπουργείο Αθλητισμού και μου είπε «εμείς τότε αυτά δεν εισηγηθήκαμε»; Η ουσία είναι ότι είναι τα ίδια πράγματα, απλά προχώρησε η τεχνολογία. Αν δεν υπάρχει βούληση ή δεν θέλουμε να τα χαλάσουμε με έναν πρόεδρο, δεν θα γίνει κάτι. Εχετε ακούσει ότι οι πυρσοί μπαίνουν στο γήπεδο πριν το παιχνίδι;

Εμένα το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου, ο πατέρας μου είχε μία ομάδα στις Συκιές και το χαιρόμασταν. Αν θέλουμε να διεκδικήσουμε κάτι θα το πετύχουμε. Οποια μέτρα αποφασίσουν πρέπει να εφαρμοστούν για όλους. Δεν γίνεται να διαλέγεις ομάδες. Όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα. Αν εφαρμοστούν θα δούμε διαφορά, αν όχι, πάμε στα τυφλά».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.