Ώρες αγωνίας για τον «επιτελικό» και περίσκεψης για τα ανορθόδοξα

Δημήτρης Μπούζας15 Σεπτεμβρίου 2022

Αφήνουμε στην άκρη όπως άλλωστε το γράψαμε και το κάναμε και χθες, το μυστηριώδες και ανεξήγητο «ναυάγιο» της μεταγραφής του Φερνάντες, προκειμένου να παρακολουθήσουμε με τη δέουσα προσοχή τις τελευταίες προσπάθειες των υπευθύνων να αποκαταστήσουν την «ζημιά». Αν βέβαια θεωρείται (όπως και είναι λογικό) ζημιά η απώλεια του χαρισματικού μεσοεπιθετικού. Κι αυτό το λέμε γιατί κάποιοι το πανηγύρισαν. 

Ανάμεσα τους και ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ, ένας εξ αυτών μάλιστα διαδικτυακά δήλωσε ότι «εγώ δεν την ήθελα αυτή τη μεταγραφή». Τώρα το γιατί δεν ήθελε η ομάδα του να αποκτήσει ένα καλό παίκτη κατά γενική ομολογία, είναι ανεξήγητο και δισερμήνευτο. Μοιάζει με κουίζ. Η λύση του μπορεί να είναι πολύ απλή. Οτι δεν την ήθελε την μεταγραφή, επειδή δεν την ήθελάν κάποιοι...«φίλοι» του, για τους δικούς τους λόγους και για τους οποίους ίσως κάποια στιγμή θα χρειαστεί να δώσουν στον κόσμο του ΠΑΟΚ υποχρεωτικά εξηγήσεις. 

Πάμε όμως παρακάτω γιατί τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ, μια και τα περιθώρια περιορίζονται πιεστικά, με την περίοδο μεταγραφών σε λίγες ώρες να κλείνει τον κύκλο της και τον ΠΑΟΚ να μην έχει ανταποκριθεί ούτε στο ελάχιστο στην υποχρέωση της ενίσχυσης του ρόστερ. Μια ενίσχυση που έπρεπε να γίνει με 3 έως 4 παίκτες ποιοτικούς και με τα χίλια ζόρια περιορίστηκε σε έναν. Αυτή του επιτελικού. Με τον Φερνάντες να μην έρχεται, αυτή τη στιγμή το πρόβλημα της αντικατάστασης του με κάποιον το ίδιο ποιοτικό παίκτη, προβάλει αναγκαίο και επιτακτικό. 

Η αγωνία και η ανησυχία μεγαλώνουν, από τη στιγμή που οι ανταγωνιστές όχι απλά ενισχύθηκαν (και συνεχίζουν να ενισχύονται) αλλά ανέβασαν επίπεδο με παίκτες από το πάνω ράφι, αφήνοντας στην άκρη τα παλτά που τους πλάσαραν. Διαβάζεις αρκετά βιογραφικά αξιόλογα στις τελευταίες κινήσεις τους. Πρόσφατη η του Κολομβιανού Ροντρίγκες που έρχεται στο λιμάνι έστω και δανεικός.

Επιστρέφοντας στην Τούμπα δεν ακούς ούτε ψιθύρους για παρόμοιες κινήσεις και καταστάσεις. Αυτή τη στιγμή παραμένει ως μοναδικός στόχος ο Φάμπιο Μαρτίνς και από εκεί και πέρα και εάν δεν πετύχει κι αυτή η προσπάθεια, μπορεί να ξανακούσουμε το γνωστό παραμύθι ότι «έχουμε χρόνο μέσα από τους ελεύθερους, μέχρι τις 30 του μήνα». Τα περί περίσκεψης που αναφέρονται στον τίτλο έρχονται από μόνα τους μετά τα όσα απίστευτα, ανορθόδοξα και ανεξήγητα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες με την μεταγραφή ναυάγιο του Φερνάντες, αλλά και τον γενικό παιδαριώδη μεταγραφικό σχεδιασμό, που απογύμνωσε τελείως το ήδη γυμνό ρόστερ. 

Η περίσκεψη λοιπόν έρχεται απρόσκλητα, ιδιαίτερα όταν έρχεται στο νου του κάθε ΠΑΟΚτσή το μότο των υπευθύνων ότι κάνουμε ανανέωση. Εδώ σταματάνε όλα και ο φίλος του δικέφαλου αναρωτιέται: Ανανέωση πουλώντας τον Τσιγγάρα και κρατώντας κάποιους «δεινόσαυρους» στο ρόστερ; Να μην προχωρήσουμε περισσότερο και ας ευχηθούμε έστω και την τελευταία στιγμή να ακούσουμε κάτι ευχάριστο, δηλαδή την απόκτηση ενός παίκτη από το πάνω ράφι. Έστω και μόνο αυτή. Το έχει απόλυτη ανάγκη και η ομάδα και ο κόσμος της.

ΥΓ1: Ο Θανάσης Μπρόβας φίλος του ΠΑΟΚ ενημερώνει: «Είδα σε βιντεάκι τον Νάσμπεργκ που μου το έστειλε φίλος μου από το Όσλο, με την επισήμανση ότι τον έχει δει σε αρκετά παιχνίδια. Βέβαια εγώ δεν μπόρεσα να σχηματίσω άποψη, αλλά ο φίλος μου, μου τόνισε ιδιαίτερα ότι είναι αστείο και απαράδεκτο να πουλάς τον Μιχάι και να φέρνεις τον συγκεκριμένο παίκτη.

ΥΓ2: Το να συγκρίνεις Ολιβέιρα έστω και με ένα πόδι με τον Μπράντον Τόμας, θεωρείται ποδοσφαιρική ιεροσυλία. Σε κάποιους η περίπτωση θυμίζει το πως φαγώθηκαν δύο νεαροί μεγάλα ταλέντα και κόφτες περιοπής για να καθιερωθεί ο πλατύποδας Ουκρανός Σάλκχοφ. Μιλάμε για τον Χαρίση και τον Τσίμιροτ.

ΥΓ3: Έγινε κι αυτό και το αφιερώνουμε στους Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους για να κατανοήσουν πλέον ότι το πράγμα έφτασε στο απροχώρητο. Έβγαλε ανακοίνωση η Σούπερ Λίγκα εναντίον της ΑΕΚ και της ΕΠΟ, για την οποία δεν είχαν καμία ενημέρωση ούτε οι λογωτιμήτες, ούτε οι πεμπτοφαλαγγίτες. Αντέδρασε ακόμη και ο Αλαφούζος! Δηλαδή με δυο λόγια την υπέγραψε και την πλάσαρε στον μιντιακό του στόλο και όχι μόνον, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Ναι, καλά το διαβάζετε. Μιας ομάδας που αποτελεί, το επαναλαμβάνουμε συχνά, Κυβέρνηση στην κάθε Κυβέρνηση που μας κυβερνά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.