Ωραίος και σοβαρός ο ΠΑΟΚ, με πολλούς πρωταγωνιστές, πριν τον μεγάλο «τελικό»

Στέλιος Γρηγοριάδης26 Νοεμβρίου 2023

To χθεσινό 5-0 σε βάρος του Πανσερραϊκού οδηγεί σε πολλά ευχάριστα συμπεράσματα γενικά για τον ΠΑΟΚ, αλλά και ειδικά για ορισμένους παίκτες του. Κέρδος δεν είναι μόνο οι τρεις βαθμοί, ούτε και οι εντυπώσεις για το επιβλητικό σκορ.

Γενικά:

  • Η ομάδα αντιμετώπισε το παιχνίδι πολύ σοβαρά και δεν έκανε καμία “έκπτωση” μέχρι ο διαιτητής να σφυρίξει τη λήξη. Πάνω που αρχίσαμε να πιστεύουμε στο δεύτερο ημίχρονο, μετά το 65', ότι θα γίνει απλώς συντήρηση ενόψει του αγώνα με την Αιντραχτ, το 2-0 έγινε 5-0.
  • Ούτε για μια στιγμή φάνηκε ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν το μυαλό τους στον “τελικό” της Φρανκφούρτης. Αφοσιώθηκαν στο χθεσινό ματς και τα έδωσαν όλα, με πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, χωρίς καν να σκεφτούν έναν πιθανό τραυματισμό.
  • Αμυντικά τα πήγαν περίφημα, απέναντι σε έναν αντίπαλο ιδιαίτερα επικίνδυνο, όπως είχε φανεί στο Πρωτάθλημα. Τον περιόρισαν, τον κράτησαν μακριά από την εστία του Κοτάρσκι και δεν του επέτρεψαν να δημιουργήσει την παραμικρή ευκαιρία. Η εστία του ΠΑΟΚ κινδύνευσε μόνο μια φορά σε μια σέντρα σουτ που απέκρουσε ο Κοτάρσκι για να κάνει μετά η μπάλα καραμπόλα σε πόδι επιτεθέμενου και στο δεξί κάθετο δοκάρι.
  • Επιθετικά ήταν εξαιρετικοί, δημιουργώντας πολλές ωραίες επιθέσεις με ταχείς συνδυασμούς και από τα πλάγια και από τον άξονα. Οι τελικές δεν ήταν πάρα πολλές, ήταν 13, αλλά είχαν όλες οι ουσία και οι περισσότερες αποτέλεσαν ευκαιρίες.
  • Κι όλα αυτά, με ασταμάτητο πρέσινγκ, με πολύ τρέξιμο, με πολλά τρεξίματα και ανεξάντλητη διάθεση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Ειδικά:
  • Ο Τάισον ήταν εντυπωσιακός και έκλεψε την παράσταση στο πρώτο ημίχρονο. Πρωταγωνίστησε στις καλύτερες στιγμές του ΠΑΟΚ, έδωσε την ασίστ στο γκολ του Οζντόεφ και είχε συμμετοχή και στο γκολ του Μουργκ. Πάθος εφήβου σε μια προχωρημένη ποδοσφαιρική ηλικία, σε συνδυασμό με την ποιότητά του. Είναι παράδειγμα προς μίμηση ο Βραζιλιάνος.
  • Ο Οζντόεφ έδειξε για πολλοστή φορά ότι “τον έχει” τον ρόλο του χαφ που πατάτει περιοχή και γίνεται φορ. Αξιοποίησε με περίφημη κεφαλιά τη σέντρα του Τάισον στο 1-0.
  •  Ο Μουργκ έκανε μια ακόμη πολύ καλή εμφάνιση και επιβραβεύτηκε με δύο γκολ. Είναι φανερό ότι αποτελεί φέτος μια επιπλέον μεταγραφή, μετά την περσινή αποτυχημένη σεζόν του.
  • Αρχοντική ήταν η εμφάνιση του Μιχαηλίδη. Αριστες όλες οι τοποθετήσεις του και για σεμινάριο όλες οι μακρινές μεταβιβάσεις του με το υπέροχο αριστερό πόδι του.
  •  Πολύ καλή ήταν η απόδοση και του Ράφα Σοάρες και στα αμυντικά και στα επιθετικά καθήκοντά του. Επιβραβεύτηκε κι αυτός με ένα πολύ ωραίο γκολ, το πρώτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.
Ακόμη:
  • Μπαίνει στο ματς ο Κωνσταντέλιας, κάνει μια ωραία ντρίπλα, μια φοβερή κούρσα και “σκηνοθετεί” το 3-0 από τον Μουργκ.
  •  Ο Ντεσπόντοφ θέλει, αλλά δεν μπορεί και δεν του “βγαίνει” τίποτε. Εκτελεί, όμως, με... δολοφονικό τρόπο ένα κόρνερ και δημιουργεί το 4-0.
  •  Μπαίνει και ο Τζίμας, κάνει κι αυτός μια φοβερή κούρσα, σουτάρει, αποκρούει ο τερματοφύλακας και ο Ράφα Σοάρες “γράφει” το 5-0.

Με λίγα λόγια, ο ΠΑΟΚ έκανε τη δουλειά και την έκανε πολύ καλά, έχοντας πολλούς πρωταγωνιστές και σε εξαιρετική κατάσταση όλους τους παίκτες του. Προφανώς, πάει με ανεβασμένο ηθικό και πολύ καλή ψυχολογία στο μεγάλο ματς με την Αϊντραχτ. Αυτό ίσως είναι το πιο σημαντικό κέρδος του από το χθεσινό ματς. Γιατί το να πάρει την πρωτιά στον όμιλο του Conference League και να προκριθεί απ' ευθείας στους 16, για να διεκδικήσει πρόκριση στους 8, θα είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό και σπουδαίο.

ΥΓ. Συγκινήθηκε ο Πάμπλο Γκαρσία από την αγάπη που “εισέπραξε” πάλι στην Τούμπα, ακόμη και ως αντίπαλος. Λογικό και ανθρώπινο. Η σχέση αυτή θα μείνει αναλλοίωτη στο πέρασμα των χρόνων. Κι αυτό που θα τη συντηρεί είναι τα κοινά στοιχεία ανάμεσα στην προσωπικότητα του “Ινδιάνου” και τη νοοτροπία των οπαδών του ΠΑΟΚ...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.