Όποιος ψάχνει το θέαμα ας δει το ημερολόγιο…

Γιώργος Ζαΐρης25 Αυγούστου 2024

«Δυσκολεύτηκε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο». «Δέχθηκε φάσεις από τον Παναιτωλικό που θα μπορούσε να είχε προηγηθεί». Προφανώς και αυτά είδαμε στο πρώτο μέρος αλλά προφανώς και πρέπει πρώτα απ’ όλα να δούμε αφενός το ημερολόγιο και αφετέρου ΚΑΙ τη βαθμολογία. 

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο πως την ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ, αυτό που ενδιαφέρει, σήμερα 25 Αυγούστου, είναι πως ο ΠΑΟΚ έκανε το δυο στα δυο, έχει έξι βαθμούς. Και αν αυτό δεν πείθει κάποιους από εσάς, ας δουν και την βαθμολογία. 

Ήδη δυο ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο με τον ΠΑΟΚ μετρούν απώλειες και προσέξτε όχι σε ντέρμπι αλλά με ομάδες που φυσιολογικά θα έπρεπε να είχαν κερδίσει παίζοντας μάλιστα και εντός έδρας. Και επιμένω σε αυτό γιατί πολύ απλά τέτοια ματς δίνουν τίτλους. Πέρσι ο ΠΑΟΚ έφερε 1-1 με την Λαμία και χρειάστηκε να κάνει το 4 στα 4 για να πάρει τον τίτλο.

Θα δεχόμουν λοιπόν να ανοίξει κουβέντα για τον κακό ΠΑΟΚ του πρώτου μέρους αν βρισκόμασταν τέλη Σεπτέμβρη ή αρχές Οκτώβρη. Είμαστε στις 25 Αυγούστου και αυτή τη στιγμή αυτό που ενδιαφέρει είναι οι νίκες. Που ναι, δεν πρέπει να καλύψουν κάτω από το χαλί τις όποιες ανισορροπίες στο ρόστερ ή την αναγκαιότητα μεταγραφών. Το ότι κέρδισε αυτά τα δυο πρώτα ματς ο ΠΑΟΚ δεν σημαίνει πως είναι έτοιμος ή είναι πλήρης. 

Αλλά προσωπικά δεν με χαλά αν την προσεχή Κυριακή στο Περιστέρι ο ΠΑΟΚ κερδίσει και με μισό μηδέν τον Ατρόμητο. Θα έχει κάνει το τρία στα τρία και ακολουθεί διακοπή. Εκεί δηλαδή που αφενός η ομάδα θα δουλέψει σε αδυναμίες της και αφετέρου παίκτες που έχουν χάσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα καλύψουν χαμένο έδαφος. Μακάρι σε αυτούς να συμπεριλαμβάνονται και ποδοσφαιριστές που ΘΑ έρθουν. Θα πει κανείς, πως αυτό το ακούει ένα καλοκαίρι. 

Τουλάχιστον το φάγαμε το καλοκαίρι, απομένει μια εβδομάδα και ΠΡΕΠΕΙ να έρθουν παίκτες. Μην ξεχνάμε πως στις 4 Σεπτεμβρίου η ομάδα πρέπει να δηλώσει τη λίστα στην UEFA που είναι δεσμευτική και μόνο τον Φεβρουάριο και εφόσον προχωρήσει η ομάδα θα έχει δικαίωμα για τρεις προσθαφαιρέσεις.

Στο ματς, ο κακός ΠΑΟΚ του πρώτου μέρους θα μπορούσε να είχε δεχθεί πρώτος γκολ. Ο Ντεσπόντοφ περισσότερο κατέστρεφε παρά δημιουργούσε, με διπλή ζώνη άμυνας ο Παναιτωλικός άντεχε ενώ φάνηκε πως ο Κωνσταντέλιας πίσω από τον φορ και όχι πλάγια μπορεί να γίνει ΑΠΟΛΥΤΑ ουσιώδης. Ήρθε το γκολ του Σάστρε από την ασίστ του Ντεσπόντοφ και αυτό διευκόλυνε τη διαχείριση από τον Λουτσέσκου που είμαι σίγουρος πως στο 60’ θα έκανε τις τέσσερις αλλαγές αν δεν είχε γίνει το 1-0. 

Τελικά ήρθε και το γκολ ουσίας για την ομάδα και ψυχολογίας για τον ίδιο από τον Τισουντάλι και εκεί δόθηκε η ευκαιρία και στον Σορετίρε να πάρει μια γεύση από Τούμπα αλλά και η Τούμπα από αυτόν. Και μετά τη διακοπή του Πρωταθλήματος είμαι βέβαιος πως θα τον βλέπουμε και πιο συχνά.

Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του το ματς με την Σάμροκ όπου θέλει μια δεύτερη νίκη και για τους δικούς του βαθμούς αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και μετά Ατρόμητος. Αλλά ενδιάμεσα… μεταγραφές. Θέλουμε να ελπίζουμε…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.