Αποτροπή οπαδικού επεισοδίου στη Θεσσαλονίκη - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Metrosport Team09 Αυγούστου 2023

Στο πλαίσιο ελέγχων για την αντιμετώπιση και αποτροπή έκνομων ενεργειών, οι οποίες σχετίζονται με επικείμενες αθλητικές εκδηλώσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους, του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, καθώς και της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, προέβησαν στην σύλληψη τριών (3) ατόμων.

Πρόκειται για ημεδαπούς, ηλικίας 21, 26 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα που αφορούν την παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, περί φωτοβολίδων & πυροτεχνημάτων, καθώς και βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις.

Αναλυτικότερα, κατόπιν εκπόνησης ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού, μεικτά συνεργεία αποτελούμενα από αστυνομικούς των προρρηθεισών υπηρεσιών, βραδινές ώρες χθες (8-9-2023), πραγματοποίησαν πληθώρα ελέγχων σε οχήματα σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Κατά τους ελέγχους προσήχθησαν συνολικά δεκαέξι (16) άτομα, ενώ συνελήφθησαν οι προαναφερόμενοι τρεις, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά έξι (6) ναυτικοί πυρσοί, καθώς και μία σιδερένια δοκός.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφίας, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης έδωσε συγχαρητήριά στους αστυνομικούς. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημειώνει πως «λίγες ώρες μετά το τραγικό περιστατικό με την δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη κάποιοι στην πόλη μας βγήκαν «παγανιά».

Ένα μεγάλο μπράβο και πολλά συγχαρητήρια στους συναδέλφους ΟΠΚΕ-αθλητικής βίας- άμεση δράση-πληρώματα ΑΤ και ΤΑ για τον εντοπισμό και την ακινητοποίηση 16 ατόμων καθώς και στο κέντρο επιχειρήσεων για τον άψογο συντονισμό δυνάμεων .

Καθώς φαίνεται ακόμα ένα λουτρό αίματος απετράπη.

Επίσης, οφείλουμε να αναδείξουμε με αφορμή τα τελευταία γεγονότα, το γεγονός ότι ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Υποστράτηγος κ.Μπουλουμπασης Χρηστος ο οποίος ενημερώθηκε άμεσα έδωσε ξεκάθαρες και σαφείς εντολές!

Οι αστυνομικοί που επιχειρούν καθημερινά στους δρόμους και στις γειτονιές και γνωρίζουν και έχουν την εμπειρία και την εκπαίδευση αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών. Αυτό που χρειάζονται ειναι ξεκάθαρες εντολές και σαφείς κατευθύνσεις»!


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.