Ομόνοια Σταυρούπολης: Επιστρέφει δυνατή στην Α' κατηγορία (δηλώσεις Αδαλοζίδη, Κωττάκη, Μιχαηλίδη)

Χρήστος Λιάπης23 Ιουνίου 2024

Η Ομόνοια Σταυρούπολης επιστρέφει στην Α’ κατηγορία πιο δυνατή μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στον πρώτο όμιλο της Β’ κατηγορίας.

Ο Μιγκέλ Μιχαηλίδης έχει φορέσει τη φανέλα του Αίαντα, του Κεραυνού Ωραιοκάστρου, του Κεραυνού Αγ. Παύλου, των Μετεώρων, του Μαραθώνα. Για την φετινή επιτυχία της Ομόνοιας είπε: «Εγινε ένα ωραίο πρωτάθλημα. Τα τελευταία χρόνια έχει ανεβεί αρκετά το επίπεδο στη Β’ κατηγορία. Υπάρχουν ομάδες που επενδύουν και χρήματα αλλά και ομάδες με νεαρούς παίκτες που θέλουν να τους προωθήσουν. Ηταν αρκετά ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Εμείς ήμασταν μια νέα ομάδα. 

Μαζευτήκαμε αρκετοί νέοι παίκτες ώστε να την ανεβάσουμε μετά τον υποβιβασμό της. Βάλαμε ως στόχο να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος να κάνουμε ταμείο. Το σημαντικό ήταν ότι υπήρχαν καλές νοοτροπίες. Η διοίκηση μας στήριξε από την πρώτη στιγμή και ειδικά μετά από κακές εμφανίσεις κάτι που δεν συμβαίνει συχνά. Ο πρόεδρος πίστεψε σε εμάς. Μας είπε δουλέψτε κάτι που μας έδωσε ώθηση και στο δεύτερο γύρο κάναμε 11 νίκες και μια ισοπαλία. Η ομάδα είχε ποιότητα, πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, δουλέψαμε παρά πολύ. Ακόμη και την περίοδο των εορτών που άλλοι καθόταν εμείς δουλεύαμε. Είχαμε χημεία μεταξύ μας και οι προσπάθειες μας δικαιώθηκαν».

Πως είδες τον όμιλο; 

«Ο όμιλος ήταν δύο ταχυτήτων. Υπήρχαν τρεις τέσσερις καλές ομάδες που φάνηκε από την αρχή ότι θα διεκδικήσουν την άνοδο. Πρόκειται για τον Μαγνησιακό, το Ανατολικό και την Αστραπή Δενδροποτάμου που έκανε αρκετές ζημιές. Υπήρχαν και ομάδες με δυνατές έδρες όπως η Ελεούσα, τα Κουφάλια, το Αδενδρο. Κάθε αγωνιστική για εμάς ήταν μια μάχη».

Για σένα;

« Πρώτη φορά με αγκάλιασαν σε μια ομάδα από την πρώτη στιγμή και η διοίκηση με στήριξε πάρα πολύ και μπόρεσα να αποδώσω τα στάνταρ που ήθελα. Είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος αυτής της ξεχωριστής ομάδας. Για τη νέα χρονιά η ομάδα με δύο τρεις προσθήκες μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Μακάρι η νέα χρονιά να είναι το ίδιο πετυχημένη και χωρίς τραυματισμούς. Την διαφορά την έκανε φέτος το πάντρεμα νεαρών παικτών από τις ακαδημίες και έμπειρων παικτών με παραστάσεις και κίνητρο να αποδείξουν την ποιότητά τους. Επίσης σημαντικό ήταν το βάθος που είχαμε στο ρόστερ με αποτέλεσμα να καλυφθούν οι απουσίες πολλές φορές με παιδιά διψασμένα να αποδείξουν την αξία τους και αυτό προς όφελος της ομάδας».


Κωτάκης: «Οικογενειακό κλίμα και ομαδικότητα»

Ο Νίκος Κωτάκης βοήθησε την Ομόνοια για την επίτευξη του στόχου της.

Στη Μετροσπορτ τόνισε: «Ηταν μια απαιτητική σεζόν. Με υπομονή και πίστη τα καταφέραμε. Κάποια ατυχή αποτελέσματα πήγαν να μας χαλάσουν την ψυχολογία, κάτι που δεν έγινε με τη βοήθεια της διοίκησης και του προπονητή. Στόχος από την αρχή ήταν η άνοδος. Είχαμε μια ισοπαλία και ήττα στην αρχή, αλλά στο δεύτερο γύρο ήμασταν αήττητοι και δεν μας σταμάτησε κάτι». Τι συνέβαλε στην άνοδο; «Το οικογενειακό κλίμα και η ομαδικότητα. Βάλαμε κάτω τα κεφάλια, ακούγαμε μόνο τον προπονητή μας, βγάλαμε αυτά που μας ζητούσε κα τα καταφέραμε». Για σένα: «Ηταν μια ωραία εμπειρία, να παίξω σε μια ιστορική ομάδα όπως είναι η Ομόνοια. Βοήθησα και εγώ με τον τρόπο μου ώστε η ομάδα να ανεβεί στην Α’. Χάρηκα που πήρα το πρωτάθλημα με αυτή την ομάδα».

Η επόμενη μέρα: «Το πιο πιθανό είναι να βρίσκομαι στην ομάδα αν και μετά τον Ιανουάριο θα κληθώ να υπηρετήσω τη στρατιωτική μου θητεία. Για τη νέα περίοδο θα γίνουν προσθήκες ενώ θα πρέπει να κρατήσουμε το οικογενειακό κλίμα».

Αδαλοζίδης: «Αφομοίωση του πλάνου»

Ο στόχος επιτεύχθηκε για την Ομόνοια και ο Νίκος Αδαλοζίδης για το φετινό Πρωτάθλημα είπε: «Ο όμιλος μας απαρτιζόταν από καλές και δυνατές ομάδες για την κατηγορία με δύσκολες έδρες. Ο στόχος εξ αρχής ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος, όπως και έγινε. Το κλείσιμο του πρώτου γύρου μας βρήκε στο -8 από την πρωτιά και με σκληρή δουλειά και μετριοφροσύνη καταφέραμε να τερματίσουμε στο +8 από τον δεύτερο. Η γρήγορη αφομοίωση του πλάνου του προπονητή μας Ανανιάδη Γιάννη μαζί με τη συνέπεια στις προπονήσεις και την καλή απόδοση στους αγώνες ήταν τα κλειδιά για την κατάκτηση αυτή. Όλος ο οργανισμός της Ομόνοιας Σταυρούπολης ήταν προσηλωμένος στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Προσωπικά ήταν μια ακόμη επιτυχημένη χρονιά. Ήρθα στην ομάδα για να την βοηθήσω να ξαναβρεθεί εκεί που της αξίζει, όπως και έγινε. Όλα δείχνουν ότι η διοίκηση θέλει να φτιάξει ένα ακόμη πιο ανταγωνιστικό σύνολο, με τον κορμό και τον προπονητή να συνεχίζει το έργο που ξεκίνησε από την περσινή χρονιά με τις βάσεις ήδη έτοιμες».




Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.