Ομόνοια Αραδίππου-Ιστορική άνοδος στην Κύπρο: «Ορισμός της οικογένειας»

Δημήτρης Μπασμπαρέλας15 Μαΐου 2024

Πρωταθλητές και ιστορική άνοδος… Μετά από 28 ολόκληρα χρόνια η Ομόνοια Αραδίππου επέστρεψε στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία της Κύπρου. Ιστορική αναμφίβολα επιτυχία, ανεπανάληπτες στιγμές και άνοδος για μία ομάδα, που είχε να γευτεί χρόνια τέτοιες καταστάσεις.
Οι Βαγγέλης Τσιάμης, Θεόφιλος Κουρούπης και Θωμάς Βασιλείου μιλούν στο Metrosport.grγια την ιστορική επιτυχία και τα συναισθήματα που βίωσαν... 
Η έλευση του Πορτογάλου προπονητή, Ούγκο Μάρτινς, το εντυπωσιακό σερί, αλλά και το κλίμα στα αποδυτήρια ήταν ορισμένοι από τους λόγους, που η ομάδα της Ομόνοιας Αραδίππου κατόρθωσε να πετύχει το... ακατόρθωτο. Προσθέστε σε όλα αυτά, ότι οι τρεις ποδοσφαιριστές στάζουν «μέλι» για τους ανθρώπους της διοίκησης.


Βαγγέλης Τσιάμης: Οι λόγοι της ιστορικής επιτυχίας

Ο 33χρονος αμυντικός από την Ημαθία, Βαγγέλης Τσιάμης, είναι πλέον 7 χρόνια στην Ομόνοια Αραδίππου. Είναι εκ των αρχηγών της ομάδας και ο «αρχαιότερος» στον σύλλογο. Μετρά 174 συμμετοχές με τη φανέλα της, ενώ στην Κύπρο, όπου βρίσκεται από το 2016, έχει αγωνιστεί σε περισσότερα από 200 παιχνίδια. Φέτος, κατέγραψε 27 συμμετοχές στο δεύτερο τη τάξει Πρωτάθλημα. Έβαλε μάλιστα και δυο καθοριστικά γκολ κόντρα στον Ακρίτα Χλώρακα, αλλά και με αντίπαλο την Αγία Νάπα.

«Η χρονιά ξεκίνησε καλά, αλλά κάποια άτυχα αποτελέσματα υποχρέωσαν τη διοίκηση να αλλάξει τον προπονητή. Ακολούθησε ένα σερί με 16 ματς, όπου δεν γνωρίσαμε την ήττα. Εκεί άλλαξαν όλα σε ένα δυνατό, ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα, όπου και οι άλλοι διεκδικητές είχαν βαθμολογικές απώλειες. Δουλέψαμε καλά, ο προπονητής βοήθησε αρκετά, ενώ η διοίκηση ήταν δίπλα μας πάντα. Ήταν κοντά. Ξέρετε, πολλές φορές αυτό, ακούγεται κάπως σαν κοινότυπο από τους ποδοσφαιριστές, είναι κάτι που συνηθίζεται να λέγεται, αλλά πιστεύω ήταν ότι από τους βασικούς λόγους της επιτυχίας. Ότι θέλαμε, ήταν δίπλα μας.


Επίσης, ένα ακόμη σημαντικό γεγονός, είναι ότι είχαμε ορισμένους νέους σε ηλικία παίκτες, που θα πάρουν μεταγραφή, αφού παρά το γεγονός ότι προωθήθηκαν κάποια παιδιά, αυτό δεν φόβισε τη διοίκηση. Τους δόθηκε η ευκαιρία και αυτό μάς βγήκε…

Συν τοις άλλοις, δεν είχαμε τραυματισμούς και η προετοιμασία έπαιξε καθοριστικό ρόλο, δεν είχαμε ούτε μία… θλάση. Από εκεί και πέρα, προσωπικά πιστεύω ότι ο πλέον βασικός παράγοντας της ιστορικής επιτυχίας ήταν το κλίμα στα αποδυτήρια, αφού δεν υπήρχαν προβλήματα. Δεν υπήρχε γκρίνια είτε ήσουν βασικός, είτε ήσουν αλλαγή. Ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά», δήλωσε ο Τσιάμης στο Metrosport.gr.


Υπενθυμίζεται ότι ο Τσιάμης από το καλοκαίρι του 2016 ως τον Φεβρουάριο του 2018 είχε καταγράψει ρεκόρ συνεχόμενων αγώνων στην Κύπρο. Πήγε στη Β’ κατηγορία, όπου έκανε αρχικά στην ΠΑΕΕ Κερύνειας 26 στα 26 παιχνίδια (όλα ενενηντάλεπτα, με τρεις μόνο κίτρινες). Ακολούθησε η Ομόνοια Αραδίππου, στην οποία συνέχισε το σερί. Έπαιξε από το καλοκαίρι του 2016 ως τον Φεβρουάριο του 2018 48 διαδοχικά παιχνίδια Πρωταθλήματος, όλα 90λεπτα. Το σερί του διεκόπη εντέλει λόγω καρτών!

Θεόφιλος Κουρούπης: «Ομόνοια Αραδίππου… Ο ορισμός της οικογένειας»

Για τον Θεόφιλο Κουρούπη ήταν η δεύτερη σερί του χρονιά στην Ομόνοια. Έμεινε στην ομάδα το περασμένο καλοκαίρι με λιγότερα χρήματα, παρά τις προτάσεις, τις οποίες είχε, διότι όπως υποστηρίζει «η Ομόνοια Αραδίππου είναι ο ορισμός της οικογένειας. Οι διοικούντες είναι στην ηλικία μου. Είναι οπαδοί της ομάδας, ασχολούνται όλη τη μέρα με την ομάδα. Σε κάθε προπόνηση, ήταν όλοι τους εκεί. Πάνω από 20 άτομα. Κάθε μέρα για όλο τον χρόνο. Ο ορισμός της οικογένειας με όλη τη σημασία του», υποστηρίζει, μέσω του Metrosport.gr ο Θεόφιλος Κουρούπης.

Ο 34χρονος αριστερός μπακ κατέγραψε φέτος 28 παιχνίδια στο Πρωτάθλημα, εκ των οποίων στα 22 ήταν βασικός, με 6 ασίστ και ένα γκολ. Πώς βίωσε, ωστόσο, ο ίδιος τη φετινή χρονιά; Γιατί η Ομόνοια Αραδίππου έφτασε σε μία τόσο μεγάλη και συνάμα ιστορική επιτυχία;


«Ήταν σαν θαύμα, δεν το περίμενε κανείς, ούτε ο πιο πιστός οπαδός της ομάδας. Το μυστικό για μένα ήταν το τρομερό κλίμα. Από τη διοίκηση, ως και τον τελευταίο στον σύλλογο. Οικογένεια… Κι έτσι πιστεύω ότι ανέβηκε η ομάδα κατηγορία. Όχι μόνο ανεβήκαμε, αλλά βγήκαμε και πρωταθλητές. Σπουδαίο επίτευγμα. Έπαιξε, επίσης, ρόλο η αλλαγή προπονητή. Μάς βοήθησε, άλλαξε την ψυχολογία μας και τη νοοτροπία. Είχαμε 16 σερί ματς αήττητοι, ωστόσο μετά κάναμε δύο ήττες. Πήγαν να μας στοιχίσουν, αλλά δείξαμε χαρακτήρα. Κάναμε στη συνέχεια 7 σερί νίκες. Έτσι, πήραμε το Πρωτάθλημα. Επίσης, είναι θαύμα, γιατί οι 7 στους 11 δουλεύουν και κάπου αλλού, πέρα από το ποδόσφαιρο, γι’ αυτό άλλωστε και οι προπονήσεις ήταν απογευματινές.

Οι άλλες ομάδες είχαν τα μεγάλα συμβόλαια, ήταν ας το πούμε πιο επαγγελματικές, ωστόσο εμείς ήμασταν, όμως, οικογένεια. Δεν το περίμενε κανείς ότι θα καταφέρουμε… Γι’ αυτό και ήταν τρελαμένοι όλοι…

Είναι σημαντικό, τεράστιο συναίσθημα να βλέπεις ανθρώπους κάθε ηλικίας, είτε μικρούς, είτε μεγαλύτερους σε ηλικία να κλαίνε στην αγκαλιά σου. Είναι συναίσθημα που δεν μπορείς να το περιγράψεις εύκολα. Ήταν μοναδικές στιγμές. Όλοι μια γροθιά για την ομάδα. Έρχονταν πιτσιρικάδες και «σού έλεγαν Ομόνοια Αραδίππου». Ούτε ΑΠΟΕΛ, ούτε Ομόνοια, ούτε Ανόρθωση. Η ιστορική επιτυχία αυτή αποτελεί ορόσημο, διότι θα μεγαλώσει νέα γενιά οπαδών του συλλόγου, αλλά ακόμη και ποδοσφαιριστών...».

Θωμάς Βασιλείου: «Έβαλαν όλοι την ομάδα πάνω απ’ όλα»

Ο τρίτος της παρέας ήταν ο Θωμάς Βασιλείου. Ο πιο «φρέσκος» και ο… νεότερος, όχι σε ηλικία, αλλά σε χρόνο παρουσίας στον σύλλογο, διότι πήγε στην Ομόνοια Αραδίππου τον περασμένο Ιανουάριο. Ήταν, βεβαίως στην Κύπρο από το καλοκαίρι, αλλά αγωνιζόταν στο πρώτο εξάμηνο στην Πέγεια 2014. Εκεί είχε κάνει 16 ματς με δύο γκολ και αποτέλεσε την προσθήκη στην εμβόλιμη μεταγραφική περίοδο για την ομάδα της Αραδίππου.

Ο 30χρονος εξτρέμ κατέγραψε εντέλει εννιά ματς με την Ομόνοια Αραδίππου. «Ήταν ωραίο συναίσθημα. Ήταν όμορφες στιγμές, ειδικά για μία ομάδα, που περιστοιχίζεται από ανθρώπους, οι οποίοι ήταν οπαδοί του συλλόγου από μικρή ηλικία και έφτασαν πλέον να ασχοληθούν διοικητικά και να γιορτάσουν αυτή την τεράστια επιτυχία. Ήταν όμορφο συναίσθημα και για μας, αλλά και για εκείνους, για το πόσο χάρηκαν και συγκινήθηκαν για την επίτευξη ενός μεγάλου στόχου, ιστορικού.


Βασικό κομμάτι της επιτυχίας ήταν τα… αποδυτήρια. Είχαμε καλά παιδιά. Έβαλαν όλοι μπροστά την ομάδα και όχι το προσωπικό τους συμφέρον. Πάνω απ’ όλα ήταν η ομάδα. Το σύνολο μας έφτασε εκεί ψηλά. Από εκεί και πέρα, ήταν επιτυχία για μένα, αφού ήταν ένα ρίσκο, που πήρα το περασμένο καλοκαίρι, αλλά μού βγήκε εντέλει με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, με τη φανέλα της Ομόνοιας Αραδίππου.

Έκανα καλά παιχνίδια, που αποτέλεσαν εν ολίγοις το… διαβατήριο για τη μεταγραφή. Έτσι πήγα, με τη χρονιά να ολοκληρώνεται με ιδανικό τρόπο», ήταν τα λόγια του Θωμά Βασιλείου στο Metrosport.gr.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.