Ομόφυλα ζευγάρια: Επισπεύδεται το νομοσχέδιο - Το παρασκήνιο με Βορίδη

Metrosport Team24 Ιανουαρίου 2024

Παρά τις αντίθετες απόψεις στη Νέα Δημοκρατία και την κοινωνία, αλλά και τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν στο υπουργικό, το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση σήμερα (24/1), με στόχο στα τέλη της εβδομάδας να κατατεθεί στη Βουλή και μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, να έχει ψηφιστεί.

Η κυβέρνηση κατάφερε να κρατήσει χαμηλά τους τόνους για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών που επέλεξε να νομοθετήσει με fast track διαδικασίες, προκειμένου να μετριάσει το πολιτικό κόστος.

Χαρακτηριστικοί είναι οι βελούδινοι χειρισμοί που έκανε στην περίπτωση του υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, που έκανε γνωστό πως σκοπεύει να απέχει από την ψηφοφορία. Για τον Μάκη Βορίδη η κυβέρνηση διαμήνυσε ότι «δεν υπάρχει θέμα για την παραμονή του στο Υπουργικό Συμβούλιο».

«Ο κ. Βορίδης έχει εκφράσει την επιφύλαξή του αυτή ήδη πριν γίνει υπουργός. Επέλεξε τη στάση της αποχής», πρόσθεταν. Τις προηγούμενες ημέρες, πληροφορίες ανέφεραν ότι εάν ο Υπουργός Επικρατείας επιλέξει να μη δημιουργήσει πρόβλημα στην Κυβέρνηση απέχοντας και όχι καταψηφίζοντας αυτό θα συνεκτιμηθεί από τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να μην ζητηθεί η παραίτησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, κατά τη συνεδρίαση τοποθετήθηκε περίπου 10-15 λεπτά και φαίνεται να επεσήμανε πως δεν θέλει να δημιουργήσει ζήτημα στην κυβέρνηση.

Λίγο νωρίτερα την απόφασή της να καταψηφίσει το νομοσχέδιο ανακοίνωσε η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή.

Πηγή: cnn.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.