Ολυμπιακός: Κίνδυνος για νέα τιμωρία έδρας 2-4 αγωνιστικών

Metrosport Team03 Δεκεμβρίου 2023

Με βαριά τιμωρία και πρόστιμο κινδυνεύει ο Ολυμπιακός για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο παιχνίδι με τον Βόλο στο «Πανθεσσαλικό»

Οι οπαδοί των Πειραιωτών εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο προκαλώντας 55λεπτη διακοπή στο παιχνίδι και πολλές καταστροφές στο γήπεδο. Για τη συμπεριφορά τους η ΠΑΕ αναμένεται να απολογηθεί και η τιμωρία αναμένεται να είναι μεγάλη. 

Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με κλείσιμο της έδρας του για 2 έως 4 αγωνιστικές και ένα βαρύ χρηματικό πρόστιμο. Να θυμίσουμε ότι οι Πειραιώτες έχουν ήδη τιμωρηθεί μια φορά τη φετινή χρονιά με κεκλεισμένων των θυρών λόγω της κροτίδας που τραυμάτισε τον Χουανκάρ. 

Το άρθρο 15,4β του Πειθαρχικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο θα τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός, αναφέρει:

«Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, από δύo (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές. Σε περίπτωση που τα επεισόδια έγιναν αποκλειστικά και μόνο στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, ή ήταν μικρής κλίμακας και δεν επέφεραν σωματική βλάβη σε κανένα πρόσωπο, τότε δεν θα επιβάλλεται ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.