Ολυμπιακός-Φιορεντίνα: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα!

Γιώργος Μάντζιος29 Μαΐου 2024

Μετά τον τελικό του Europa League στο Δουβλίνο, σειρά παίρνει απόψε (29/5, 22:00, Cosmote Sport 1) ο δεύτερος κατά σειρά τελικός ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αυτός του Europa Conference League, στην Αθήνα και στην «Opap Arena». Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Φιορεντίνα και ευελπιστεί στην κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου στην ιστορία του. Οι Ιταλοί από την άλλη θέλουν αυτή τη φορά να… πιούν νερό, αφού και πέρυσι… έφτασαν στην πηγή (σ.σ τελικό), αλλά δεν τα κατάφεραν, χάνοντας το τρόπαιο από την Γουέστ Χαμ.

Ο Ολυμπιακός προερχόμενος από το Europa League (απέκλεισε Γκενκ και Τσουκαρίτσκι στα προκριματικά και τερμάτισε 3ος σε όμιλο με Μπάτσκα Τόπολα, Φράιμπουργκ και Γουέστ Χαμ), πέρασε διαδοχικά τα εμπόδια των Φερεντσβάρος, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Φενέρμπαχτσε και Άστον Βίλα. Η Φιορεντίνα από την άλλη ξεπέρασε το εμπόδιο της Ραπίντ Βιέννης στα προκριματικά και πέρασε πρώτη από τον όμιλο με Τσουκαρίτσκι, Γκενκ, Φερεντσβάρος. Στη συνέχεια απέκλεισε Μακάμπι Χάιφα, Βικτόρια Πλζεν και Κλαμπ Μπριζ, για αν φτάσει μέχρι τον τελικό.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο Μεντιλίμπαρ δεν υπολογίζει τους Καμπράλ, Βέζο, Ναβάρο, Άμπεϊ, Μπιανκόν και Ζέλσον Μάρτινς, που είναι εκτός ευρωπαϊκής λίστας, ενώ ο κόουτς Ιταλιάνο στους «βιόλα», δεν μπορεί να υπολογίζει στον βασικό μεσοεπιθετικό Σοτίλ, λόγω τραυματισμού.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (4-2-3-1): Τζολάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα – Έσε, Τσικίνιο – Φορτούνης, Όρτα, Ποντένσε – Ελ Καμπί

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (4-2-3-1): Τερασιάνο – Ντοντό, Μαρτίνες, Μιλένκοβιτς, Μπιράγκι – Μποναβεντούρα, Μαντραγόρα – Νίκο Γκονζάλες, Μπελτράν, Κουαμέ – Μπελότι

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρτούρ Σοάρες Ντίας (Πορτογαλία).

Μεντιλίμπαρ: «Έξω καταλήξει στην ενδεκάδα»

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην προετοιμασία για έναν τέτοιο παιχνίδι. Για τη διαφορά στην προετοιμασία του Ολυμπιακού σε σχέση με τη Σεβίλλη πέρυσι: «Πολύ μεγάλη ομοιότητα του πώς φτάσαμε ως εδώ. Διαφορετική κατάσταση και διαφορετικές ομάδες, δεν μπορούμε να το συγκρίνουμε παρά μόνο το πώς φτάσαμε ως εδώ». Πέρσι είχε δύο παίκτες από το Μαρόκο στη Σεβίλλη και φέτος έχει πάλι δύο: «Στις ίδιες θέσεις, έχουμε δύο φορ από το Μαρόκο που μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ, ιδιαίτερα ο Αγιούμπ που μας έφερε ως εδώ, είναι ο πρώτος σκόρερ, του χρωστάμε πάρα πολλά για τα όσα έχει προσφέρει για να φτάσουμε». Τι πρέπει να τους πει ένας προπονητής πριν από ένα τέτοιο ματς: «Να είμαστε ήρεμοι και να κάνουμε ότι κάναμε για να φτάσουμε ως εδώ. Θα ήταν μεγάλο λάθος να αλλάξουμε οτιδήποτε από τη στιγμή που φτάσαμε ως εδώ, όμως αυτή τη στιγμή στο μυαλό μας πρέπει να είναι ότι είναι το τελευταίο μας ματς. Αυτός ήταν ο τρόπος που τα καταφέραμε και πρέπει να συνεχίσουμε». Για τον τίτλο που θα έβαζε στην πορεία του Ολυμπιακού και αν έχει καταλήξει στα πλάνα του για αύριο (σ.σ σήμερα): «Έχω αποφασίσει για το πλάνο μου, εφόσον δεν συμβεί κάτι στη σημερινή (σ.σ χθεσινή) προπόνηση μέχρι να αρχίσει αύριο (σ.σ σήμερα) το ματς. Η διαδρομή μας είναι ένας μαραθώνιος, περάσαμε καλές στιγμές, έχουμε γυρίσει όλη την Ευρώπη. Είχαμε ένα ματς στην αρχή που δεν παίξαμε καλά, παίξαμε με έναν αντίπαλο που φαινόταν ότι δεν ήμασταν φαβορί, μετά παίξαμε με άλλη μία ομάδα που δεν ήμασταν σίγουρα το φαβορί. Οπότε έμεινε άλλο ένα ματς».

Ιταλιάνο: «Ο τελικός είναι 50-50»

Από την πλευρά του ο Βιντσέντζο Ιταλιάνο μίλησε για τον τελικό με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και τόνισε πως οι πιθανότητες είναι 50-50. «Τιμήσαμε και φέτος τη διοργάνωση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είμαστε στον τελικό με ξεκάθαρο στόχο. Θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιες γνώσεις από τον περσινό τελικό. Τώρα γνωρίζουμε τους κινδύνους και τα οφέλη που έχουμε από αυτή την εμπειρία. Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που έχουμε την ευκαιρία για εκδίκηση. Τι είπαμε μεταξύ μας; Είχαμε την ικανότητα να επιστρέψουμε εδώ. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι σαν να είναι το τελευταίο της ζωής μας. Κανείς δεν ξέρει αν θα είμαστε ξανά εκεί τα επόμενα χρόνια. Ένας τελικός είναι πάντα ένας τελικός. Το να παίζεις ευρωπαϊκούς τελικούς δεν είναι καθόλου εύκολο. Τα μονοπάτια κρύβουν παγίδες. Τώρα είμαστε ακόμα πιο ώριμοι. Οι τελικοί είναι πάντοτε όμως 50-50», ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο Ιταλιάνο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.