Ολυμπιακός-Athens Kallithea 2-1: Γλίτωσε τη γκέλα με Γιάρεμτσουκ και... VAR

Metrosport Team26 Αυγούστου 2024

Τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στη Super League πέτυχε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε με 2-1 της Athens Kallithea στο «Γ. Καραϊσκάκης». Διαμαρτύρονται οι φιλοξενούμενοι για οφσάιντ στο δεύτερο γκολ των Πειραιωτών.

Οι νεοφώτιστοι στάθηκαν πολύ καλά στο φαληρικό γήπεδο, έβαλαν δύσκολα στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι «λυτρώθηκαν» με το γκολ του Γιάρεμτσουκ στο 77' και με τη... συμβολή και του VAR, καθώς το τέρμα του Ουκρανού αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. 

Μετά την επανεξέταση, ωστόσο, το τέρμα κατακυρώθηκε, αν και αρχικά στην εξέλιξη της φάσης φάνηκε πως ο Ελ Κααμπί ήταν εκτεθειμένος.

Οι Πειραιώτες είχαν προηγηθεί νωρίς με τον εξαιρετικό Βέλντε στο 14', όμως η μαχητική Athens Kallithea ισοφάρισε με τον Ουλντρίκις στο 60' για να λυγίσει, τελικώς, 13 λεπτά πριν το φινάλε.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Ολυμπιακός κατάφερε σχετικά νωρίς να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Συγκεκριμένα, ήταν το 14ο λεπτό όταν ο Ορτέγκα έβγαλε πολύ ωραία μπαλιά για τον Βέλντε, ο οποίος αφού έκοψε ωραία προς τα μέσα πλάσαρε εύστοχα και έκανε το 1-0.

 Οι Πειραιώτες συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας και την εδαφική υπεροχή και απείλησαν για δεύτερο τέρμα στο 27’ με τον Μαρτίνς, ο οποίος με διπλή προσπάθεια αστόχησε. 

 Ακολούθησε νέα καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό στο 36’ με τον Βέλντε, ο οποίος σούταρε και η μπάλα πέρασε άουτ. 

Το πρώτο μέρος έληξε με την ομάδα του Μεντιλίμπαρ να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης και το προβάδισμα με το 1-0. 

Στο β’ μέρος, η Athens Kallithea έκανε αισθητή την παρουσία της στο 48’ με τον Ουλντρίκις. Ο Λετονός σούταρε και ο Τζολάκης, ενώ την ίδια κατάληξη και του σουτ του Σοΐρι στο 58’. 

Μετά τη διπλή προειδοποίηση, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φτάσουν, τελικά, στο γκολ της ισοφάρισης στο 60’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η άμυνα των ερυθρόλευκων δεν απομάκρυνε, έγινε η κεφαλιά από τον Μότοκ και ο Ουλντρίκις σούταρε για το 1-1. 

Ο Ολυμπιακός γλίτωσε, εν τέλει, την εντός έδρας γκέλα στο 77’ με τον Γιάρεμτσουκ και τη συνδρομή και του VAR.

Ο Ελ Κααμπί πήρε την ωραία κάθετη πάσα από τον Στάμενιτς και αφού αρχικά δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τον Μπαραγκάν, η μπάλα κατέληξε στον Ουκρανό, ο οποίος σκόραρε σε κενή εστία. 

Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε με την αιτιολογία πως ο Ελ Κααμπί βρισκόταν σε θέση οφσάιντ, όμως, από την εξέταση του VAR το τέρμα κατακυρώθηκε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ρόντινεϊ, Πιρόλα, Μπιανκόν (69' Ντάνι Γκαρθία), Ορτέγκα, Έσε (49' Στάμενιτς), Ντόη, Τσικίνιο (69' Γιάρεμτσουκ), Βέλντε (69' Μασούρας), Μαρτίνς, Ελ Κααμπί

ATHENS KALLITHEA: Μπαραγκάν, Μεχίας (40' Ντεμέτριους), Ισιμάτ, Πασαλίδης, Μανθάτης, Ματίγια (84' Βασιλόγιαννης), Μότοκ, Σοΐρι (75' Χάνουσεκ), Μερκάτι (46' Ντιμπά), Μουτίνιο (84' Λουκίνας), Ουλντρίκις

    Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

    Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

    Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

    Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

    Προτείνουμε
    This page might use cookies if your analytics vendor requires them.