Ολυμπιακοί Αγώνες: Το πάλεψε η Εθνική αλλά έχασε στις λεπτομέρειες (77-84) από την Ισπανία

Metrosport Team30 Ιουλίου 2024

Μετά τη κατάθεση ψυχής κόντρα στον πανίσχυρο Καναδά στην πρεμιέρα, η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ πάλεψε και πάλι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο κόντρα στους Ισπανούς, όμως παρά το πολύ δυνατό ξεκίνημα και το εξίσου εξαιρετικό φινάλε, ηττήθηκε με 84-77. 

Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη στόχευσαν για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στην ανατροπή, φτάνοντας πολύ κοντά και στην πρώτη τους νίκη, όμως δεν τα κατάφεραν. Οι Ισπανοί έβαλαν φρένο στο πολύ καλό ξεκίνημα της Εθνικής μας στην πρώτη περίοδο, με τους διεθνείς μας να βλέπουν το όνειρο της πρόκρισης για τους προημιτελικούς να σβήνει. 


Η «γαλανόλευκη» δεν κατάφερε να πετύχει την πρώτη της νίκη στο ολυμπιακό τουρνουά, αφού τα περιθώρια που άφησε στους Ισπανούς κατά τη διάρκεια της δεύτερης και τρίτης περιόδου τους έδωσαν την ευκαιρία να ανοίξουν την μεταξύ τους ψαλίδα και με ψυχολογία να κρατήσουν το προβάδισμα, παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια των Αντετοκούνμπο και Τολιόπουλου στην τελευταία περίοδο. 


Πλέον, η «επίσημη αγαπημένη» θα παίξει τα ρέστα της κόντρα στην πανίσχυρη Αυστραλία, με την πρόκριση να μην είναι πια μόνο στα χέρια της, αφού θα πρέπει να περιμένει και τα υπόλοιπα αποτελέσματα του ομίλου.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 49-35, 62-56, 84-77

Η 12άδα της Ισπανίας: Αλντάμα (Γκρίζλις), Μπράουν (Παναθηναϊκός), Μπριθουέλα (Μπαρτσελόνα), Ντίαθ (Μάλαγα), Φερνάντεθ (Ρεάλ), Γκαρούμπα (Ρεάλ Μαδρίτης), Χ. Έρνανγκόμεθ (Παναθηναϊκός), Γ. Έρνανγκόμεθ (Μπαρτσελόνα), Γιουλ (Ρεάλ), Λόπεθ Αροστέγκι (Βαλένθια), Αμπρίνες (Μπαρτσελόνα), Πραντίγια (Βαλένθια).

Η 12άδα της Ελλάδας: Κώστας Παπανικολάου, Νικ Καλάθης, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Γιώργος Παπαγιάννης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Ντίνος Μήτογλου, Τόμας Ουόκαπ, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Βασίλης Τολιόπουλος, Δημήτρης Μωραΐτης και Νίκος Χουγκάζ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.