Ολυμπιακοί Αγώνες: Tο σκεπτικό για τους σημαιοφόρους-Γιατί είναι φαβορί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Metrosport Team08 Ιουλίου 2024

Ο υπεύθυνος Γραφείου Τύπου της ΕΟΕ, Δήμος Μπουλούκος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Τρίτο Ημίχρονο" στο Metropolis 95.5 και εξήγησε τι ισχύει με τον σημαιοφόρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και γιατί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι το φαβορί.

Αναλυτικά όσα είπε: «Η ΔΟΕ έχει ζητήσει από όλες τις χώρες να υπάρχει ένας άνδρας και μια γυναίκα στους σημαιοφόρους, γιατί πλέον δεν υπάρχουν διακρίσεις ανάμεσε σε άνδρας και γυναίκα.

Εθιμοτυπικά, χωρίς να υπάρχει κάποιος κανονισμός, σημαιοφόρος γίνεται ένας αθλητής ή μια αθλήτρια που στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει κατακτήσει μετάλλιο. 

Όσον αφορά τους άνδρες. ο Μίλτος Τεντόγλου έχει διαμηνύσει στην ΕΟΕ ότι δεν μπορεί να είναι σημαιοφόρος, επειδή ακολουθεί ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα. Οι επόμενοι Ολυμπιονίκες με μετάλλιο στους προηγούμενους Ολυμπιακούς αγώνες είναι ο Ντούσκος και ο Πετρούνιας, οποίος είχε μεταφέρει στην προηγούμενη Ολυμπιάδα τη σημαία, οπότε φεύγει από το συναγωνισμό.

Ο Ντούσκος είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής που μπαίνει στη μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων και ο ίδιος ευγενικά είπε ότι δεν θα ήθελε να είναι σημαιοφόρος. 

Οπότε η πρόταση για τον Αντετοκούνμπο νομίζω θα κερδίσει πολύ σημαντικό έδαφος. Ό,τι και να λέμε είναι ο πιο αναγνωρισμένος Έλληνας αθλητής παγκοσμίως.

Όσον αφορά τις γυναίκες, με μετάλλιο είναι η Κορακάκη, η οποία ήταν σημαιοφόρος στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, και η Στεφανίδη, η οποία από την πλευρά της παρακάλεσε να μην της δώσουν αυτό τον ρόλο, γιατί είχε έναν τραυματισμό και θέλει να πάει πιο μετά στο Παρίσι».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.