Ολυμπιακοί αγώνες: Ποιοι αθλητές δεν έσκυψαν για να πάρουν μετάλλιο

Metrosport Team14 Αυγούστου 2024

Στη διαχρονική ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων υπάρχουν δύο αθλητές, που παρότι κέρδισαν Ολυμπιακά μετάλλια δεν τα κράτησαν, κινδυνεύοντας με μεγάλη τιμωρία από τη ΔΟΕ. 

Ο αρσιβαρίστας, Ibragim Samadov, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 στη Βαρκελώνη, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο εκπροσωπώντας την ενωμένη ομάδα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Ο αθλητής ήταν έξαλλος με την τελετή απονομής των μεταλλίων και δεν έσκυψε να το παραλάβει. 

Αφού οι τρεις πρώτοι στην κατάταξη, εκ των οποίων και ο δικός μας ολυμπιονίκης, Πύρρος Δήμας, ισοφάρισαν, οι κριτές έστειλαν τον Samadov στην τρίτη θέση.

Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008, ο Σουηδός Abrahamian κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των 56 κιλών στην Ελληνορωμαϊκή πάλη. Έχοντας κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, ο Abrahamian εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο το 2008, αλλά η νίκη δεν τον ενθουσίασε καθόλου.

Η ΔΟΕ αποφάσισε τον αποκλεισμό του εφ' όρου ζωής από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ για την άρνηση των δύο αθλητών:

 «Η τελετή απονομής είναι ένα τελετουργικό με υψηλό συμβολισμό, που αναγνωρίζεται ως τέτοιο από όλους τους αθλητές και τους άλλους συμμετέχοντες.

Οποιαδήποτε διαταραχή από οποιονδήποτε αθλητή, ιδίως από έναν νικητή μεταλλίων, αποτελεί από μόνη της προσβολή για τους άλλους αθλητές και για το Ολυμπιακό Κίνημα. Είναι επίσης αντίθετη με το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.