Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο πρώτος αθλητής στην ιστορία που πιάστηκε ντοπέ- Τι ουσία πήρε;

Metrosport Team27 Ιουλίου 2024

Μπορεί τη σημερινή εποχή, το να βρεθεί κάποιος παίκτης ντοπέ να φαίνεται κοινότοπο, ωστόσο στα τέλη της δεκαετίας του 60' κάτι τέτοιο δεν ήταν σύνηθες. 

Υπάρχουν αμέτρητα ρεκόρ που έχουν καταγραφεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως ο Χανς Γκούναρ Λίγιενβαλ είναι αυτός που κατέχει το πιο παράξενο. 

Ο Λίγιενβαλ συμμετείχε σε τρεις διαφορετικούς Ολυμπιακούς Αγώνες: 1964, 1968 και 1972. Το 1968, η σουηδική ομάδα πήρε το χάλκινο μετάλλιο αλλά αυτό έχει σβηστεί από όλα τα ολυμπιακά κιτάπια. Και αυτό συνέβη εξαιτίας του.

Το 1968 έτυχε να είναι η πρώτη φορά που άρχισαν να γίνονται έλεγχοι ντόπινγκ στους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων. Και όσο κι αν είναι δύσκολο να λυπηθείς κάποιον που προσπάθησε να κλέψει παίρνοντας στεροειδή ή άλλες ουσίες, ωστόσο για τον Σουηδό σου βγαίνει μία συμπάθεια. Βλέπεις, ο Λίγιενβαλ δεν πήρε κάποια παράνομη ουσία, απλώς αποφάσισε ότι για να ηρεμήσει λίγο πριν από το αγώνισμα της σκοποβολής, θα έπινε δύο μπύρες.

Σε εξέταση που έγινε στα ούρα του ανακαλύφθηκε το αλκοόλ κι έτσι ο αθλητής έγινε ο πρώτος στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που αποκλείστηκε ως ντοπέ και που του πήραν πίσω και το μετάλλιο (χάλκινο) για αυτόν τον λόγο.

ΠΗΓΉ: news247.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.