Ολυμπιακοί Αγώνες: Μυθικός Γιόκιτς και η Σερβία πήρε το χάλκινο

Γιώργος Πετρίδης10 Αυγούστου 2024

One Jokic show ήταν ο μικρός τελικός του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ στον οποίο η Σερβία νίκησε τη Γερμανία με 93-83 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Ο Νίκολα Γιόκιτς έδωσε μία τελευταία παράσταση στη διοργάνωση, σημειώνοντας το 5ο triple-double στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο σέντερ των Ντένβερ Νάγκετς τελείωσε το παιχνίδι με 19 πόντους, 12 ριμπάουντ και 11 ασίστ, μπαίνοντας στη λίστα την οποία έγραψαν ο Λεμπρόν Τζέιμς δύο φορές και από μία οι Σεργκέι Μπέλοφ και Λούκα Ντόνσιτς.

Η Σερβία μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και στα μισά της πρώτης περιόδου προηγήθηκε με 18-10 και διατήρησε τη διαφορά σε αυτά τα επίπεδα, μέσα από ένα υψηλό ρυθμό παιχνιδιού. Έτσι στο 10’ οι «πλάβι» ήταν μπροστά με 30-21 και έπειτα από 2,5 λεπτά στη δεύτερη περίοδο άνοιξαν τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (23-35) και λίγο μετά την έφτασαν στους 14. Στο τέλος του ημιχρόνου ωστόσο, η απόσταση μεταξύ των δύο ομάδων περιορίστηκε στους οχτώ (38-46).

Ο Μίτσιτς είχε 12 πόντους και ο Γιόκιτς 10 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ μόλις στα μισά του δρόμου. Για τη Γερμανία, Φρανζ Βάγκνερ και Σρέντερ είχε 9 και 8 πόντους αντίστοιχα αλλά με συνολικά 3/14 σουτ.

Με τον «Τζόκερ» πραγματικό μαέστρο στη σέρβικη ορχήστρα, η διαφορά πήγε ξανά στους 14 (38-52 στο 23’) για να εκτοξευτεί στους 19 στα μέσα του δεκαλέπτου (45-64) αφού η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς κυριαρχούσε και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ήταν το καμπανάκι που αφύπνισε τους Γερμανούς που έκαναν ένα επιμέρους 16-6 και μείωσαν στους εννιά (61-70) που ήταν και η διαφορά στο τέλος της τρίτης περιόδου (63-72).

Η Γερμανία μείωσε ξανά σε μονοψήφια επίπεδα όμως δεν έδειχνε ικανή να γίνει περισσότερο απειλητική, αφού η Σερβία είχε τις απαντήσεις (74-87 στο 35’) και κράτησε τη νίκη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.