Ολυμπιακοί Αγώνες: Με πέτρα στα νεφρά ο Τζιανμάρκο Ταμπέρι

Παναγιώτα Απέργη05 Αυγούστου 2024

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται, λίγες μέρες πριν τον προκριματικό αγώνα άλματος εις ύψος, ο Ιταλός ολυμπιονίκης Τζιανμάρκο Ταμπέρι.

Την είδηση αποκάλυψε ο ίδιος ο Ταμπέρι, οποίος μοιράστηκε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις ύψος στο Τόκιο με τον Μουτάζ Εσά Μπαρσίμ από το Κατάρ, ανεβάζοντας μια φωτογραφία από το νοσοκομείο.

Όπως αποκάλυψε, το πιο πιθανό είναι να έχει πέτρα στα νεφρά, δηλώνοντας, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται να το βάλει κάτω και θα δώσει ακόμη και την ψυχή μου μέχρι το τελευταίο άλμα, όποια και αν είναι η κατάστασή του.

Η ανάρτηση του Τζιανμάρκο Ταμπέρι

«Δεν μπορεί να είναι αλήθεια. Χθες, 2 ώρες αφότου έγραψα "το αξίζω" στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένιωσα έναν διαπεραστικό πόνο στο πλευρό μου. Επείγοντα περιστατικά, αξονική τομογραφία, υπερηχογράφημα, εξέταση αίματος.... Πιθανή πέτρα στα νεφρά. 

Και τώρα βρίσκομαι, τρεις μέρες πριν από τον αγώνα για τον οποίο θυσίασα τα πάντα, ξαπλωμένος στο κρεβάτι, αβοήθητος, με πυρετό 38,8... Θα έπρεπε να είχα φύγει σήμερα για το Παρίσι για να ξεκινήσω το ταξίδι μου προς αυτό το μεγάλο όνειρο, αλλά αντ' αυτού μου συνέστησαν να αναβάλω την πτήση για αύριο, με την ελπίδα ότι, με λίγη ξεκούραση, αυτός ο εφιάλτης θα τελειώσει. 

Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να περιμένω και να προσεύχομαι..... Δεν το αξίζω αυτό, έχω κάνει τα πάντα γι' αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα πάντα. Πραγματικά δεν το αξίζω. 

Μόνο ένα πράγμα είναι σίγουρο, δεν ξέρω πώς θα φτάσω εκεί, αλλά θα είμαι εκεί στην εξέδρα και θα δώσω την ψυχή μου μέχρι το τελευταίο άλμα, όποια και αν είναι η κατάστασή μου. Το ορκίζομαι σε εσάς, αλλά ακόμη και πριν από αυτό το ορκίζομαι στον εαυτό μου», έγραψε ο «φτερωτός» Ταμπέρι.

Ο Ιταλός Ολυμπιονίκης πρόσθεσε τον ευρωπαϊκό τίτλο στη συλλογή του τον Ιούνιο, πηδώντας στα 2,37 μέτρα, ενώ είναι επίσης παγκόσμιος πρωταθλητής, κερδίζοντας το χρυσό στη Βουδαπέστη το 2023.

Στο μεταξύ, κι ο Μπαρσίμ αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμού, μειώνοντας τις πιθανότητες να γίνει ο ένας από τους δύο ο πρώτος στην ιστορία που θα κατακτήσει δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στο άλμα εις ύψος. 

Υπενθυμίζεται ότι τα προκριματικά του άλματος εις ύψος ανδρών ξεκινούν την Τετάρτη και ο τελικός του άλματος εις ύψος ανδρών ξεκινά στις 18:00 στις 10 Αυγούστου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.