Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός τελικού σφυροβολίας η Σκαρβέλη

Metrosport Team04 Αυγούστου 2024

Η Σταματία Σκαρβέλη ολοκλήρωσε τις τρεις βολές της στον προκριματικό της σφυροβολίας γυναικών, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 70 μέτρα και να πλασαριστεί στην 12άδα του τελικού των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε τον αγώνα της με 69.38μ και στην δεύτερη βολή της η μεζούρα έδειξε 66.86μ. Στην τρίτη της προσπάθεια, η σφύρα της βρήκε στον κλωβό και ακυρώθηκε, με αποτέλεσμα τα 69.38μ να είναι η μεγαλύτερή της βολή και έτσι κατέλαβε την 17η θέση. Η 28χρονη πήγε στο Παρίσι με φετινό ρεκόρ στα 70.92μ, το οποίο σημείωσε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του Βόλου.

Από τα δύο γκρουπ συνολικά πέντε αθλήτριες κατάφεραν να πιάσουν το όριο των 73.00μ και την κορυφαία επίδοση κατάγραψε η Κρίστα Τερβό (Φινλανδία) με νέο εθνικό ρεκόρ στα 74.79μ. Ο τελικός έκλεισε στο 71.06μ της Ανίτα Βλόνταρτσουκ (Πολωνία).

Με την ολοκλήρωση του αγώνα η Σκαρβέλη δήλωσε στην ΕΡΤ: «Ήταν μία από τις καλύτερες εμφανίσεις μου αυτή την σεζόν, η οποία ήταν αρκετά δύσκολη. Δεν πρέπει να στεναχωριέμαι πολύ, αλλά τους τελευταίους μήνες οι προπονήσεις πηγαίνουν πολύ καλά με την Χρήστο Φραντζεσκάκη και τον Κωστή Παπαμαρκάκη στα Χανιά και είχα κάνει πολύ καλό αγώνα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Έτσι πίστευα ότι μπορούσα να κάνω ένα ατομικό ρεκόρ ή ένα πανελλήνιο ρεκόρ. Σήμερα οι βολές δεν ήταν πολύ μεγάλες για τον τελικό και θα μπορούσα να βρεθώ κοντά».

Πηγή: sportsfeed

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.