Ολυμπιακοί αγώνες: Ποιος Ολυμπιονίκης μπήκε φυλακή για βιασμό 12χρονης

Metrosport Team14 Αυγούστου 2024

Ο Ολλανδός παίχτης της Ολλανδίας, Στίβεν Βαν ντε Βέλντε, είχε καταδικαστεί σε έναν χρόνο φυλακή για βιασμό 12χρονής, πριν από 10 χρόνια. 

Ο 30χρονος αθλητής καταδικάστηκε το 2016 σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση (εξέτισε ένα και αποφυλακίστηκε το 2017) στο Ηνωμένο Βασίλειο για τρεις κατηγορίες για βιασμό 12χρονης κοπέλας την οποία γνώρισε στο Facebook στο Μίλτον Κέινς το 2014, όταν ήταν 19 ετών.

Ο Ολλανδός αθλητής, μίλησε για πρώτη φορά μετά το περιστατικό και αναφέρθηκε-μεταξύ άλλων- στις αποδοκιμασίες του κοινού.

Δείτε τις δηλώσεις: «Σίγουρα είχα μια στιγμή κατάρρευσης, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Αλλά σκέφτηκα, "Δεν το θέλω αυτό." από εμένα", είπε ο Στίβεν Βαν ντε Βέλντε.

Ο παίκτης μπιτς βόλεϊ χαρακτήρισε «ντροπή» την κάλυψη της συμμετοχής του στους Ολυμπιακούς Αγώνες και κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι «έβλαψαν» τη σύζυγο και τον γιο του με δημοσιεύματά τους: «Σίγουρα το σκέφτηκα, ναι, κάτι έκανα λάθος πριν. 10 χρόνια πρέπει να το αποδεχτώ... Αλλά το να πληγώσω τους ανθρώπους γύρω μου, είτε είναι ο Ματθαίος, είτε η γυναίκα μου, ο γιος μου... αξίζει τον κόπο;».

«Ο σάλος ήταν μεγάλος και κρίμα, αλλά καταλαβαίνουμε ο ένας τις απόψεις του άλλου. Καταλαβαίνω ότι είναι πρόβλημα: θα έπρεπε κάποιος με παρόμοιο παρελθόν να μπορεί να σταθεί στο βήμα; Αυτή είναι μια θεμιτή ερώτηση», αναγνώρισε ο αθλητής, την οποία πολλές ενώσεις προσπάθησαν να αποτρέψουν τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες και της οποίας απαγορεύτηκε η διαμονή στο Ολυμπιακό Χωριό.

«Ήθελα να αποφύγω τις ταραχές», είπε ο Στίβεν Βαν ντε Βέλντε για την απόφασή του να τηρήσει την απαγόρευση παραμονής στο Ολυμπιακό Χωριό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.