Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντιδράσεις για το act των drag queens με τον Μυστικό Δείπνο

Metrosport Team27 Ιουλίου 2024

Σωρεία αντιδράσεων εντός και εκτός Παρισιού φαίνεται πως έχει προκαλέσει η «παρωδία» του Μυστικού Δείπνου, που πραγματοποίησαν κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων drag queens και χορευτές.

Θεατές, σχολιαστές και χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης άσκησαν έντονη κριτική στο act των 18 καλλιτεχνών – μεταξύ των οποίων τρεις γνωστές βασίλισσες του «Drag Race France», που επέλεξαν αναπαραστίσουν τον Μυστικό Δείπνο.

Κατά τη διάρκεια της εμφάνισης, είχε τοποθετηθεί ένα μακρύ τραπέζι με τον ποταμό Σηκουάνα και τον Πύργο του Άιφελ τοποθετημένα στο φόντο, ενώ στο κέντρο βρισκόταν μια περίτεχνα ντυμένη γυναίκα με μια μεγάλη ασημένια κόμμωση που έμοιαζε με φωτοστέφανο.

Αμέσως μετά, μοντέλα πραγματοποίησαν αυτοσχέδια επίδειξη μόδας. ενώ ένας τεράστιος δίσκος εμφανίστηκε στη σκηνή αποκαλύπτοντας έναν λιτά ντυμένο άνδρα, βαμμένο από την κορυφή ως τα νύχια με μπλε χρώμα. 

Η επίσημη σελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων δήλωσε ότι η παράσταση ήταν μια «ερμηνεία του ελληνικού θεού του κρασιού και της γιορτής, Διονύσου» για να μας κάνει «να συνειδητοποιήσουμε τον παραλογισμό της βίας μεταξύ των ανθρώπων».

Σχολιάζοντας την εμφάνιση, η ανιψιά της Μαρίν Λεπέν και πολιτικός Μαριόν Μαρεσάλ ανέφερε:

«Σε όλους τους Χριστιανούς του κόσμου που παρακολουθούν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι και αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι από αυτή την drag queen παρωδία του Μυστικού Δείπνου, να γνωρίζουν ότι δεν μιλάει η Γαλλία, αλλά μια αριστερή μειονότητα έτοιμη για κάθε πρόκληση».

Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης της Tesla, Έλον Μάσκ έγραψε μέσω του Χ (Twitter) το act ήταν «εξαιρετικά ασεβές προς τους Χριστιανούς».

 Ωστόσο, πολλοί άλλοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χειροκρότησαν την εμφάνιση, χαρακτηρίζοντάς την ως «ιστορική», ειδικά αφού τρεις drag queens συμμετείχαν στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.