Ολυμπιακοί Αγώνες 2028: Πότε θα προβληθεί η τελετή έναρξης - Τα νέα αθλήματα που έρχονται

Metrosport Team12 Αυγούστου 2024

Από τώρα έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 οι ΗΠΑ, με την τελετή έναρξης να έχει προγραμματιστεί για τις 14 Ιουλίου του 2028.

 Όπως έχει ήδη διαρρεύσει, η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουλίου, ενώ η τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων θα γίνει στις 15 Αυγούστου και η τελετή λήξης στις 27 του ίδιου μήνα.

Μάλιστα, στόχος των Αμερικανών, που φιλοξενούν  για τρίτη φορά τους Αγώνες, είναι να χρησιμοποιήσουν ήδη υπάρχουν κατασκευές και εγκαταστάσεις, όπως λ.χ. το γήπεδο των LA Galaxy και το LA Memorial Coloseum και να μην προχωρήσουν σε νέες κατασκευαστικές περιπέτειες. 

Παράλληλα, οι φοιτητικές κατοικίες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA) θα μετατραπούν σε ολυμπιακό χωριό, όπου εκτός από διαμονή οι αθλητές θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τις εγκαταστάσεις προπόνησης.

Σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση των χιλιάδων θεατών σε όλη την πόλη της Καλιφόρνιας οι διοργανωτές προσβλέπουν στα λεωφορεία, αφού τα σχέδια για μια μεγάλη αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου ναυάγησαν

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν με παλιά αθλήματα, όπως το κρίκετ που παίχτηκε για πρώτη φορά το 1900, το λακρός, το μπέιζμπολ και το σόφτμπολ, που παίζονται από άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα,

Ταυτόχρονα, μεγάλος πρωταγωνιστής θα είναι το ποδόσφαιρο, μια έκδοση του αμερικανικού ποδοσφαίρου χωρίς επαφή, που παίζεται σε μικρότερο γήπεδο με ομάδες με λιγότερα άτομα, τα οποία με τάκλιν αφαιρούν μια σημαία από έναν αντίπαλο. Είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη παραλλαγή του αθλήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Παράλληλα, από τα αθλήματα που θα παραμείνουν στο πρόγραμμα είναι το σέρφινγκ, το σκέιτμπορντ και η αθλητική αναρρίχηση, ενώ το break dancing, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στους Αγώνες του Παρισιού, απορρίφθηκε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.