Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στον τελικό του επί κοντώ Στεφανίδη και Αδαμοπούλου με απρόσμενο σενάριο

Παναγιώτα Χαλκιά05 Αυγούστου 2024

Στον τελικό του επί κοντώ θα βρεθούν η Κατερίνα Στεφανίδη και η Αριάδνη Αδαμοπούλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Παρίσι. Εκεί θα βρεθούν 20 αθλήτριες καθώς ο τελικός έκλεισε αρκετά χαμηλά στα 4.40μ. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για την Τετάρτη στις 7 Αυγούστου στις 20.00.

Η Κατερίνα Στεφανίδη άφησε τα 4.20μ και άρχισε τις προσπάθειες της όταν ο πήχης ανέβηκε στα 4.40μ, ύψος που πέρασε με την πρώτη. Επιχείρησε δύο φορές για να περάσει τα 4.55μ, ύψος που της έδωσε θέση στον τελικό. 

«Είχε ζέστη και ήταν λίγο κουραστικό. Πήγαν καλά. Δεν έχω κάνει αρκετούς αγώνες, άρχισα από χαμηλά για να βρω ρυθμό. Πέρασαν οι μισές κοπέλες στον τελικό, άρα δεν ήταν και τόσο δύσκολο. Είναι ανήκουστο και απαράδεκτο. Για εμένα φταίει ξεκάθαρα η World Athletics που έθεσε λάθος τα όρια για πρωί και χωρίς να καταλαβαίνει που βρίσκεται το επίπεδο γυναικών αυτή τη στιγμή. Είμαστε 20 κοπέλες στον τελικό, είναι απαράδεκτο να γίνει ένα τέτοιο λάθος σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαι αρκετά καλά αν και δεν έχω αγωνισθεί και φοβάμαι ότι αυτό θα δημιουργήσει κάποια λάθη. Για αυτό άρχισα από χαμηλά για να δω που βρίσκομαι σε σχέση με τα κοντάρια μου» υποστήριξε μετά το τέλος των προσπαθειών της.

Στον τελικό με ισοβαθμία η Αδαμοπούλου

Εκεί θα βρίσκεται και η Αριάδνη Αδαμοπούλου, η οποία άρχισε τον αγώνα της δυναμικά ξεπερνώντας με την πρώτη προσπάθεια τα 4.20μ, όπως και τα 4.40μ ενώ είχε τρεις αποτυχημένες στα 4.55μ, ύψος κατά πέντε εκατοστά μεγαλύτερο από το φετινό ατομικό της ρεκόρ που είναι τα 4.50μ. Η νεαρή αθλήτρια στην πρώτη της παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες ανέβασε τον πήχη των προσδοκιών ψηλά αφού κατέλαβε τη 12η θέση στο σύνολο και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό. 

«Σίγουρα περίμενα την πρόκριση με διαφορετικό τρόπο αλλά έστω και έτσι ήρθε και είμαι συγκινημένη. Έχω ανάμεικτα συναισθήματα. Στο 4.55 ένιωσα ένα τράβηγμα στον δικέφαλο αλλά θα κοιτάξω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ ώστε να αγωνισθώ σε δύο μέρες. Θέλω να μπω στον αγώνα και να είμαι υγιής. Ελπίζω σε μια καλή εμφάνιση» τόνισε στο τέλος της μάχης της.

«Με πονάει που κάθε φορά επιμένω και κάθε φορά χάνω»

Στη δεύτερη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες η Ελένη Κλαούντια Πόλακ ξεπέρασε τα 4.20μ με την πρώτη αλλά «κόλλησε» στα 4.40μ, όπου είχε τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες. H αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη δεν βρέθηκε στην καλύτερη της ημέρα καθώςς έμεινε στο 4.20, επίδοση που φυσικά και δεν αντιπροσωπεύει και είναι χαμηλότερη από το φετινό ατομικό της ρεκόρ που είναι στα 4.60μ. 

«Δεν ξέρω τι έφταιξε. Είμαι στεναχωρημένη, δεν ήθελα να κάνω τέτοια εμφάνιση σε ένα τόσο σημαντικό αγώνα. Είμαι μπερδεμένη. Ψυχολογικά είμαι καλύτερα από το Τόκιο, σωματικά δεν είμαι όπως εκεί. Ελπίζω στο Λος Άντζελες να συμβούν και τα δύο. Με πονάει πολύ γιατί προσπαθώ αλλά κάθε φορά επιμένω και κάθε φορά χάνω. Ελπίζω κάποια στιγμή να έρθει και αυτή η νίκη», τόνισε η αθλήτρια.



Να θυμίσουμε ότι ήταν η πρώτη φορά που η Ελλάδα είχε τρεις παρουσίες στο επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.