Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η τελική λίστα των μεταλλίων-Ποια θέση κατέλαβε η Ελλάδα

Metrosport Team11 Αυγούστου 2024

Οχτώ μετάλλια κατέκτησε η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξήχθησαν στο Παρίσι. Η χώρα μας βρίσκεται στην 51η θέση της κατάταξης ενώ την πρωτιά της λίστας κατέλαβαν οι ΗΠΑ με 126 μετάλλια, εκ των οποίων τα 40 ήταν χρυσά.

Μάλιστα, η πρωτιά στην τελική κατάταξη κρίθηκε στο... νήμα, με τη νίκη των ΗΠΑ επί της Γαλλίας (67-66) στον τελικό του τουρνουά μπάσκετ των Γυναικών.

Με τον τρόπο αυτό, οι ΗΠΑ έφτασε τα 40 χρυσά μετάλλια, όσα και η Κίνα. Οι Αμερικανοί, ωστόσο, κατατάσσονται πρώτοι αφού συγκέντρωσαν περισσότερα ασημένια μετάλλια (40) έναντι των Κινέζων (27). 

Τα ελληνικά μετάλλια

Να θυμίσουμε ότι μετάλλια έχουν κρεμάσει στο στήθος οι Μίλτος Τεντόγλου (χρυσό στο άλμα εις μήκος), Απόστολος Χρήστου (ασημένιο στα 100μ ύπτιο), Θοδωρής Τσελίδης (χάλκινο στο τζούντο), Παπακωνσταντίνου/Γκαϊδατζής (χάλκινο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών), Κοντού/Φίτσιου (χάλκινο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών), Λευτέρη Πετρούνιας (χάλκινο στους κρίκους), Εμμανουήλ Καραλής (χάλκινο στους κρίκους) και Νταουρέν Κουρουγκλίεβ (χάλκινο στην κατηγορία των 86 κιλών ελευθέρας πάλης ανδρών).

Η Κύπρος ολοκλήρωσε τις προσπάθειές της στην 74η θέση με ένα ασημένιο μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα.







Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.