Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Με 8.32μ στον τελικό του μήκους ο Τεντόγλου - «Αν έχει καλή ημέρα, μπορώ και ρεκόρ στον τελικό»

Παναγιώτα Χαλκιά04 Αυγούστου 2024

Ένα άλμα ήταν αρκετό για να πάρει την πρόκριση στον τελικό του μήκους των Ολυμπιακών Αγώνων που διεξάγονται στο Παρίσι ο Μίλτος Τεντόγλου. 

Ο Έλληνας αθλητής στην πρώτη του προσπάθεια έφτασε στα 8.32μ και παρότι κάτι δεν του άρεσε όπως έδειξε όταν σηκώθηκε από το σκάμμα, πήρε το εισιτήριο για την τελική μάχη του αγωνίσματος. Το όριο πρόκρισης ήταν τα 8.15μ.

Να θυμίσουμε ότι ο τελικός είναι προγραμματισμένος για την Τετάρτη 6 Αυγούστου στις 21.15,  όπου θα επιδιώξει να επαναλάβει ότι έκανε και το 2021 στο Τόκιο και να κατακτήσει τον χρυσό μετάλλιο.

«Το στάδιο ήταν καλό, έκανε λίγο κρύο και είχε αντίθετο άνεμο. Ένιωθα αέρα όταν έτρεχα. Δεν ήταν κάτι να κάνω το 8.15 και ούτε 8.30. Μπορώ πολύ παραπάνω να πηδήξω. Ήταν ελεγχόμενη προσπάθεια και σε δύο μέρες θα δούμε πως θα πάει που θα μπω μέσα όλα. Είναι ένα καλό στάδιο, με βολεύει το σκληρό ταρτάν. 

Μοιάζει με του Τόκιο αλλά σε άλλο χρώμα. Παπατζιλίκια αυτά που λένε για το ταρτάν. Αν με ευνοούσε ο καιρός, θα μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω. Αν έχει κόντρα άνεμο δεν μπορείς να κάνει εύκολα ρεκόρ. Πρέπει να σε ευνοούν οι συνθήκες. Αν έχει καλή μέρα, μπορώ να κάνω και ρεκόρ, τόνισε στην κάμερα της ΕΡΤ φεύγοντας από το γήπεδο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.