Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Η Εθνική Ελλάδος ποδηλασίας δρόμου πήρε το «χρυσό εισιτήριο»

Metrosport Team18 Οκτωβρίου 2023

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στην ποδηλασία δρόμου στου Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, με την «γαλανόλευκη» αποστολή να παίρνει εχθές (17/10) την πρόκριση.

Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023 έκλεισε η περίοδος πρόκρισης για το άθλημα της ποδηλασίας δρόμου και οι 45 εθνικές ομάδες που είχαν συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς προκρίθηκαν στην Ολυμπιάδα του 2024. Ανάμεσα τους βρίσκεται και η Ελληνική αποστολή η οποία εξασφάλισε στην παρουσία της χώρας μας στο Παρίσι το επόμενο καλοκαίρι.

Η Εθνική Ελλάδος των Γιώργου Μπούγλα (225 βαθμοί), Πολυχρόνη Τζωρτζάκη (221), Νικηφόρου Αρβανίτου (181), Νικόλαου Δράκου (162), Περικλή Ηλία (120), Μιλτιάδη Γιαννούτσου (90), Χαράλαμπου Καστραντά (60) και Μαρτίνου Μούτσιου (34), συγκέντρωσε συνολικά 1093 πόντους και έτσι πήρε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του 2024, η πρόκριση ανήκει στην Εθνική και δεν είναι ονομαστική.

Πιο αναλυτικά η Ελλάδα «έκλεισε» την παρουσία της στο αγώνισμα της ποδηλασίας του δρόμου στους Ολυμπιακούς του Παρισιού αλλά η επιλογή του εκπροσώπου της χώρας μας θα γίνει από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας.

Όμως παρά το γεγονός πως ακόμη δεν είναι γνωστό το όνομα του ποδηλάτη που θα αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα, η «γαλανόλευκη» Ολυμπιακή αποστολή θα αποτελείται από 31 μέλη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.