Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Αυστραλία το πρώτο βήμα, η Ισπανία στα ζόρια

Metrosport Team27 Ιουλίου 2024

Με τον αγώνα της Αυστραλίας με την Ισπανία άνοιξε η αυλαία του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ, σε ένα ματς για τον όμιλο της ελληνικής Εθνικής που θα αγωνιστεί απόψε (27/7, 22:00) κόντρα στον Καναδά. Η Αυστραλία ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και νίκησε με 92-80, κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά ενώ η Ισπανία που «πλήρωσε» και την κακή αρχή της στο παιχνίδι, μπήκε από νωρίς σε δύσκολη θέση.

Για την Αυστραλία ο Γκίντεϊ είχε 17 πόντους, 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ο Μιλς είχε 19 πόντους και ο Ντάνιελς 13 με 7 ριμπάουντ. Από την άλλη πλευρά, ο Γιουλ είχε 15 αλλά με 5/15 τρίποντα ενώ ο Ουίλι Ερνανγκόμεθ είχε 14 πόντους.

Η Αυστραλία μπήκε ορμητικά στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί με 18-7 πριν τη συμπλήρωση πέντε λεπτών δράσης και συνέχισε να είναι πολύ παραγωγική στην επίθεση, κλείνοντας την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 31-21 και παίρνοντας 11 πόντους από τον Γκίντεϊ.

Η Ισπανία μπήκε… υποψιασμένη στη δεύτερη περίοδο και με δύο τρίποντα του Σέρχιο Γιουλ μάζεψε τη διαφορά στους έξι (31-27 στο 12’) και παρότι η Αυστραλία ξέφυγε και πάλι με διψήφιο προβάδισμα, η Ισπανία της είχε κόψει τη φόρα της πρώτης περιόδου. Έκανε όμως αρκετά λάθη και δεν κατάφερε να πλησιάσει περισσότερο. Έτσι στο τέλος του ημιχρόνου το σκορ ήταν 49-42.

Ήταν ωστόσο φανερό ότι το παιχνίδι είχε διαφορετική μορφή από εκείνη της πρώτης περιόδου. Έτσι οι «ρόχας» προηγήθηκαν για πρώτη φορά στα μισά της τρίτης περιόδου (54-57). Οι Αυστραλοί όμως ξεκόλλησαν γρήγορα και ανέκτησαν το προβάδισμα για να κλείσουν το δεκάλεπτο έχοντας «αέρα» εννιά πόντων (69-60). Η διαφορά μάλιστα επανήλθε σε διψήφια επίπεδα (73-62 στο 32’) και η Ισπανία έψαξε λύσεις στο πρόσωπο του Γιουλ όμως η Αυστραλία δεν έχασε τον έλεγχο της κατάστασης με αποτέλεσμα να βρεθεί στο +13, τρία λεπτά πριν το τέλος (84-71). Η Ισπανία πλησίασε στους έξι (86-80) αλλά ένα τρίποντο του Πάτι Μιλς στα 20’’, τελείωσε το παιχνίδι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.