Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εξωγήινος Κάρι και Χρυσό μετάλλιο για τις ΗΠΑ

Metrosport Team11 Αυγούστου 2024

Σε ένα δυνατό παιχνίδι οι ΗΠΑ επικράτησαν με της  μαχητικής Γαλλίας και πανηγύρισαν την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Παρίσι. Οι Γάλλοι δεν κατέθεσαν τα όπλα μέχρι το τελευταίο λεπτό αλλά ο απίθανος Στεφ Κάρι αρνήθηκε να ηττηθεί και με τέσσερα στα τέσσερα τρίποντα στα τελευταία λεπτά ανέβασε τους Αμερικάνους στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Οι δυο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι Γάλλοι πήραν το προβάδισμα με το πρώτο τρίποντο του αγώνα ενώ λίγο αργότερα έκαναν το 7-5. Οι Αμερικάνοι είχαν τις κατάλληλες λύσεις και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα και να κλείσουν την περίοδο στο +5. 

Οι Γάλλοι έβγαζαν ενέργεια, δύναμη και είχαν ταχύτητα στο παιχνίδι τους μη επιτρέποντας στον αντίπαλο τους να ξεφύγει στο σκορ. Ωστόσο, οι ΗΠΑ βρήκαν τα καλάθια που χρειαζόταν, διατήρησαν το προβάδισμα ασφαλείας και έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο στο +8. Γιαμπουσέλε και Γουεμπανιαμά ήταν οι κορυφαίοι για τη Γαλλία καθώς είχαν μαζί τους 28 πόντους της ομάδας. 

Οι ΗΠΑ στα πρώτα τέσσερα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου κατάφεραν να εκτοξεύσουν τη διαφορά στο +14 (47-61) αλλά οι Γάλλοι προσπαθούσαν με ηγέτη τον Γιαμπουσέλε να βρουν λύσεις σε άμυνα και επίθεση και δεν τις επέτρεψαν να ξεφύγει στο σκορ (56-65) ωθούμενοι και από την κερκίδα που έκανε το γήπεδο να μοιάζει με καζάνι που βράζει. Μάλιστα, έριξαν τη διαφορά στους επτά (61-68) 2.17 πριν το τέλος και έκλεισε το δεκάλεπτο στο -6. 

Ο Λεσόν με ένα εξαιρετικό κάρφωμα μείωσε και πάλι στους -6 στις αρχές του τέταρτου και τελευταίου δεκαλέπτου αλλά ο Ντουράντ στην επόμενη επίθεση έβαλε τρίποντο δίνοντας προβάδισμα +9 στις ΗΠΑ. Οι Γάλλοι προσπαθούσαν με όσα όπλα μπορούσαν να μείνουν στο παιχνίδι και να μειώσουν τη διαφορά. Οι Αμερικάνοι έκαναν κάποιες αφελείς επιλογές επιτρέποντας στον αντίπαλο να πλησιάσει στους -5 (77-82) και τρία λεπτά πριν το φινάλε στο -3 (79-82). Ο Στεφ Κάρι ανέλαβε δράση και με 4/4 τρίποντα στα τελευταία λεπτά έγειρε την πλάστιγγα προς τους Αμερικάνους ενώ έδειξε τα αυτιά στην κερκίδα θέλοντας να τους δείξει ότι δεν τους ακούει πια.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 41-49, 66-72, 87-98

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.