Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Χάλκινο μετάλλιο ο φανταστικός Πετρούνιας! - «Είμαι συγκινημένος - Δεν τελειώνει τίποτα εδώ»

Παναγιώτα Χαλκιά04 Αυγούστου 2024

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας στον τελικό των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Παρίσι. 

Ο Έλληνας αθλητής έκανε μια εξαιρετική προσπάθεια, «καρφώθηκε» στην έξοδο και συγκέντρωσε 15.100 βαθμούς καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση.

Αυτό ήταν και το τρίτο διαδοχικό ολυμπιακό μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια μετά το χρυσό στο Ρίο και το χάλκινο στο Τόκιο, επίδοση που σημειώσει για πρώτη φορά Έλληνας αθλητής στην ενόργανη γυμναστική. 

«Ήρθα για αυτό ακριβώς στη Γαλλία. Έχω δουλέψει πολύ μετά το Τόκιο, μεσολάβησα αγώνες και χειρουργεία και πολλά πράγματα στην Ελλάδα. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Ήρθα εδώ με στόχο ένα μετάλλιο. Δεν έχει ξαναγίνει στους κρίκους. Εντόπισα κάποια λάθη, θα μπορούσα να είμαι σε ισοβαθμία με τον πρώτο αλλά δεν ήρθε. Δεν πειράζει, είχα δύο άξιους αντιπάλους. Με κάνουν καλύτερο αθλητή. Σίγουρα αν δεν είχα την οικογένεια μου, τους ανθρώπους που με στηρίζουν και όλη την Ελλάδα τίποτα δεν θα ήταν εφικτό. Σήμερα ήταν η πρώτη προσγείωση που δεν κάνω βήμα από τότε που προσγειώθηκα. Είναι μια ένδειξη του πόσο πολύ το ήθελα. 

Είμαι χαρούμενος και συγκινημένος. Απόλαυσα το ταξίδι και χαίρομαι που τελειώνει με μετάλλιο. Κάναμε ανάποδα άλμα στην στρατηγική για να εξασφαλίσουμε το μετάλλιο. Ήταν κοντά το σκορ μου μαζί με τους δυο πρώτους. Χαίρομαι που έκανα λάθη γιατί πιστεύω ότι μπορώ να τα πάω καλύτερα.  Ο προπονητής μου πιστεύει σε εμένα και είναι ο πρώτος λόγος που βρίσκομαι εδώ. Χρειάζομαι διάλειμμα πια για να αφιερώσω χρόνο στην οικογένεια μου όμως δεν σταματάει τίποτα εδώ», τόνισε μετά το τέλος της προσπάθειας του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.