ΟΛΘ ΑΕ: Αυξημένα έσοδα το 1ο εξάμηνο του 2024

Metrosport Team26 Σεπτεμβρίου 2024

Κατά 17,3%, σε 48,4 εκατομμύρια ευρώ από 41,2 εκατ ευρώ, αυξήθηκαν το 1 ο εξάμηνο του 2023 τα συνολικά ενοποιημένα έσοδα της Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε., του φορέα εκμετάλλευσης του λιμένα Θεσσαλονίκης και κύριου παρόχου δικτύου συνδυασμένων μεταφορών πολλαπλών πυλών και λύσεων εφοδιαστικής για τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, μετά την έγκριση της εξαμηνιαίας οικονομικής έκθεσης από το διοικητικό συμβούλιο, όλοι οι σημαντικοί τομείς δραστηριότητας σε επίπεδο ομίλου παρουσίασαν αυξήσεις εσόδων.

Ειδικότερα, ο τερματικός σταθμός εμπορευματοκιβωτίων σημείωσε σημαντική αύξηση εσόδων κατά 16,7% (στα 34,3 εκατ. ευρώ), ο τερματικός σταθμός συμβατικού φορτίου κατά 20,7% (στα 10,9 εκατ. ευρώ), ενώ οι τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης (κρουαζιέρα & ακτοπλοΐα) σημείωσαν επίσης σημαντικές αυξήσεις κατά 11,0% και 108,5% αντίστοιχα (στα 2,1 εκατ. ευρώ και 0,6 εκατ. ευρώ αντίστοιχα). 

Αναφορικά με τις επιδόσεις του ομίλου, σημειώθηκε καθαρή αύξηση κερδοφορίας σε όλα τα επίπεδα: 

τα Μικτά Κέρδη αυξήθηκαν κατά 29,2%, στα 22,4 εκατ. ευρώ, τα Λειτουργικά Κέρδη (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 37,6% στα 20,8 εκατ. ευρώ και τα Καθαρά Κέρδη μετά φόρων του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 62,3%, στα 13,6 εκατ. ευρώ. 

Το πρόγραμμα κεφαλαιουχικών δαπανών για το 1ο εξάμηνο του 2024 ανέρχεται στα 2,8 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται να επιταχυνθεί στο 2ο εξάμηνο με αγορές νέων μηχανημάτων στοιβασίας εμπορευματοκιβωτίων καθώς και διαφόρων μηχανημάτων φορτοεκφορτώσεων, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη αναβαθμίσεις υποδομών και εξοπλισμού του λιμένος.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.