Ολοταχώς προς συγκάλυψη ατιμώρητο το… «έγκλημα»

Δημήτρης Μπούζας26 Απριλίου 2023

Για να μην το… κουράζουμε το «θέμα» ή καλύτερα για να μην σας κουράζουμε εσάς, θα αναφερθούμε επιγραμματικά στις πιθανές εξελίξεις του. Από τη στιγμή που έχουμε τις πρώτες ενδείξεις και αποδείξεις, οι οποίες ήδη εμφανίστηκαν στον ορίζοντα. Όπως αντιλαμβάνεστε το «θέμα» αφορά τα όσα φρικτά και απεχθή λούστηκε το πανελλήνιο (και όχι μόνο) στο Φαληρικό κολαστήριο.

Χωρίς κανέναν ενδοιασμό οι πάντες – πλην των συγκεκριμένων τυφλών και ανεγκέφαλων γνήσιων εκπροσώπων της «επιστημονικής» κοινότητας – όχι απλά καταδίκασαν τις απίστευτες αθλιότητες, αλλά προχώρησαν και ένα βήμα περισσότερο, απαιτώντας την άμεση αντίδραση της Πολιτείας και ιδιαίτερα της αθλητικής δικαιοσύνης, ώστε να τιμωρηθούν αυστηρά οι πρωταγωνιστές και έχοντες την απόλυτη ευθύνη τους. Ο κυνικός βιασμός και η πανθομολογούμενη δυσφήμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου, με την Ευρώπη έκπληκτη να παρακολουθεί και να κατακρίνει τα όσα συγκλονιστικά συνέβησαν, όπως φαίνεται δεν συγκίνησαν κανέναν αρμόδιο. 

Εδώ και δύο 24ωρα αναζητείται ο αρμόδιος εισαγγελέας (κ. Σπυρόπουλος). Δεν έχει εμφανιστεί μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι αράδες, όπως και όλοι όσοι είχαν θεσμικό χρέος να το κάνουν. Θα μου πείτε τώρα κι αν υπήρχε αυτή η αντίδραση του αρμόδιου εισαγγελέα, τι θα μπορούσαμε να περιμένουμε, αφού οι αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης εδώ και τόσα χρόνια και όσες αφορούν συγκεκριμένα τον Ολυμπιακό και τους επιτελείς του, αποτελούν ανέκδοτα και όχι δίκαιες δικαστικές αποφάσεις. 

Για το ότι δεν περιμένουμε τίποτε το σοβαρό, μας προϊδεάζει η ναυαρχίδα των ΜΜΕ του προέδρου της ομάδας το δημοσίου «ΤΑ ΝΕΑ», αναγγέλλοντας ήδη από τώρα την απόφαση που θα ληφθεί. Επισημαίνει πως το κακούργημα (επίθεση και βιαιοπραγία σε αξιωματούχο του αγώνα) θα υποβαθμιστεί σε πλημμέλημα ή σε πταίσμα και ότι δεν θα υπάρχουν άλλες συνέπειες σοβαρές, όπως απαιτεί σε τέτοιες περιπτώσεις ο πειθαρχικός κώδικας. Γράφει συγκεκριμένα: «Για την ιστορία τονίζουμε ότι οι Πειραιώτες δεν κινδυνεύουν με κάτι παραπάνω από την τιμωρία της έδρας τους, όσο και αν προσπαθεί ένας ολόκληρος επικοινωνιακός στρατός να τους εμπλέξει σε αφαιρέσεις βαθμών που δεν σχετίζονται με τον πειθαρχικό κώδικα»! Καταλάβατε; 

Η απόφαση σχεδόν έχει βγει και η ποινή είναι από χθες έτοιμη. Κι αυτό γιατί ο αποκλεισμένος από την διεκδίκηση του τίτλου δαφνοστεφανομένος, έμεινε με μοναδικό στόχο την 3η θέση, την οποία διεκδικεί συγχρόνως όμως και ο ΠΑΟΚ. Πάμε όμως παρακάτω και κλείνω με την παράκληση να μου το σφυρίξετε αν «ξύπνησε» ο κύριος Σπυρόπουλος. Κι αυτό όχι γιατί περιμένω τίποτα διαφορετικό από αυτό που προανήγγειλαν «ΤΑ ΝΕΑ», αλλά για να δω πως θα αγνοηθεί η κλωτσιά που δέχθηκε στα γεννητικά του όργανα ο Ιταλός, την οποία και κατήγγειλε και κατέγραψε στο φύλλο αγώνα. Με τι σκεπτικό θα απομακρύνει τον πραγματικό κίνδυνο που υπάρχει αν εφαρμοστεί ο κανονισμός, ο οποίος επαναλαμβάνουμε προβλέπει σκληρές και επώδυνες ποινές για τους ενόχους. Οι Ιταλοί από την μεριά τους μας έστειλαν το μήνυμα και η Ευρώπη αναρωτιέται τι κατάληξη θα έχει αυτή η υπόθεση.

Ο ΠΑΟΚ δίνει σήμερα ένα δύσκολο παιχνίδι, φορτωμένος με ένα σωρό προβλήματα. Αισιοδοξία να τα καταφέρει υπάρχει. Όλοι το εύχονται να περάσει με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες από την «OPAP Arena». Θα απομακρυνθώ όμως για λίγο από το αγωνιστικό και θα σταθώ σήμερα σε μια προσπάθεια που καταβάλλεται, ώστε η οπισθοδρόμηση της ομάδας να έχει σαν αιτία αποκλειστικά την απόδοση ενός και μόνον ποδοσφαιριστή: του Ολιβέιρα. Χωρίς να προσπεράσω βέβαια και μια έμμεση διακίνηση να επωμισθεί ευθύνες ο Ιβάν, γιατί δεν ενίσχυσε την ομάδα του. Η απάντηση είναι απλή και έχει σχέση με την πραγματικότητα. 

Μια σύγκριση και μόνον ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό φωτίζει άπλετα απορίες και προβληματισμούς. Ο δικέφαλος με τον Σαββίδη έχει μεγαλύτερο μπάτζετ από τους πρωτοπόρους και ο Ιβάν έχει δώσει περισσότερα λεφτά από τον Αλαφούζο για τις φετινές μεταγραφές. Τώρα το ποιος ευθύνεται για το τι υπάρχει στον πάγκο της μιας ομάδας και της άλλης, το αφήνουμε να μας το πουν εκείνοι που δεν τολμούν να αναφέρουν ούτε προφορικά, ούτε γραπτά το όνομα του. Πάμε παρακάτω. 

Ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλύτερη συγκομιδή σε γκολ από τον πρωτοπόρο (51 έναντι 43). Πράγμα που δείχνει ότι η ζημιά δεν έρχεται από την αφλογιστία των επιθετικών, δηλαδή του Ολιβέιρα και του αντικαταστάτη του, στον οποίο προσπαθούν να δώσουν μεγαλύτερο από ότι έχει ποδοσφαιρικό ανάστημα, αλλά από κάπου αλλού. Το οποίο προσεγγίζουν ελάχιστα ή και καθόλου. Και είναι η γενική συμπεριφορά της ομάδας και ιδιαίτερα η έλλειψη συντονισμού και σταθερής αμυντικής τακτικής. Ο Παναθηναϊκός λοιπόν με μικρότερο μπάτζετ, με λιγότερα λεφτά από τον ΠΑΟΚ για τις μεταγραφές, με μικρότερη συγκομιδή γκολ, έχει διαφορά 12 βαθμούς από τον δικέφαλο. Να πούμε περισσότερα; Η προσπάθεια να φορτώσουν στον Ολιβέιρα, σε έναν και μόνο παίκτη όλη τη ζημιά, θεωρείται εκ των πραγμάτων κόντρα στην ποδοσφαιρική λογική. 

Και το συμπληρώνουμε αυτό με την εξής επίσης παρατήρηση. Ο Ολιβέιρα με το ακριβό συμβόλαιο και με δύο σοβαρούς τραυματισμούς έχει πετύχει 9 γκολ και έχει δώσει 3 ασίστ. Ο αντίστοιχος βασικός φορ των πρωτοπόρων Σπόραρ, με το ίδιο σχεδόν ακριβό συμβόλαιο, στην ίδια διάρκεια έχει πετύχει 12 γκολ, εκ των οποίων 5 με πέναλτι. Δείτε τις συγκρίσεις και βγάλτε τα συμπεράσματα σας. Αμερόληπτα και όχι εμμονικά και προκατειλημμένα. 

Τέλος και μια ακόμη συμβουλή για συγκεκριμένους και όχι για όλους, οι οποίοι θέλοντας να υποστηρίξουν έωλες τοποθετήσεις τους, δεν αντιλαμβάνονται ότι εκτίθενται σε αρκετές περιπτώσεις, αναφερόμενοι σε τρολαρίσματα τύπου Άκπομ. Κι αυτό γιατί όταν το συγκεκριμένο αξιόλογο φορ τον έστειλαν πακέτο την παραμονή του κρίσιμου αγώνα με την Κράσνονταρ, αυτοί όχι απλά δεν αντέδρασαν, αλλά τάισαν με το γνωστό σανό της συγκάλυψης τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Το ίδιο έκαναν και όταν πακεταρίστηκε ο επίσης αξιόλογος φορ Σφιντέρσκι, τονίζοντας μόνον το ποσό της μεταπώλησης το οποίο θα κέρδιζε ο ΠΑΟΚ!!! Να μην ξεχνιόμαστε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.