Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Ροδόπη-Έσβησε η πυρκαγιά στην Κερατέα

Metrosport Team23 Ιουνίου 2024

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Ροδόπη και Άνδρο, ενώ Αχαΐα και Ηλεία έχουν τεθεί από το πρωί της Κυριακής (23/6) σε «κίτρινο συναγερμό».

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, τα πύρινα μέτωπα στη Ροδόπη εξακολουθούν να κατακαίνε με διάσπαρτες εστίες, με 79 πυροσβέστες, 5 πεζοπόρα τμήματα, 15 πυροσβεστικά οχήματα και 1 αεροσκάφος να επιχειρούν στο σημείο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπάθησαν να περιορίσουν τη φωτιά στο βουνό, για να μην πάει προς το χωριό, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο πυροσβέστες.

Παράλληλα, λίγο μετά τις 22:40, μηνύματα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Κερατέας προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Στο σημείο έσπευσαν 120 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα, προκειμένου να κατασβέσουν την πύρινη λαίλαπα, ενώ σε επιφυλακή τέθηκαν και έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή. 

Ευτυχώς, αυτήν την ώρα, η φωτιά στην Κερατέα έχει σβήσει.

Αυτές οι περιοχές βάφονται «κόκκινες» λόγο καύσωνα

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για την Κυριακή (23/06) προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4).

Οι περιοχές είναι οι εξής:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Π.Ε. Εύβοιας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.